Acasa BusinessEconomic Guvernatorul BNR critică incoerenţa politicienilor

Guvernatorul BNR critică incoerenţa politicienilor

scris de Ziua Veche
0 afisari

Mugur Isărescu a acuzat miercuri incoerenţa politicilor economice şi a mesajului transmis în exterior.Cum putem să vorbim de coerenţă dacă discursul public vorbeşte acum de reducerea TVA ca o soluţie de ieşire din criză. Suntem total incoerenţi dacă după trei luni de la majorarea TVA venim cu acest mesaj”, a atenţionat guvernatorul la seminarul “România, încotro? Cum să redăm încrederea?”, adăugând că România a fost obligată să crească TVA de la 19% la 24% pentru a putea restrânge deficitul bugetar, iar această măsură a afectat semnificativ conduita politicii monetare.

“Prin forţa lucrurilor, ţara asta a trebuit să majoreze TVA de la 19 la 24%. Ne-a înterupt nouă, BNR, un întreg ciclu de reducere a dobânzii şi nu este o chestie de joacă, să ai o anumită ţinută în politica monetară şi să fii întrerupt brutal, şi chiar să existe riscul întoarcerii”, a afirmat Isărescu, citat de Mediafax. El a subliniat: “Se dezvoltă ţările care, cu perseverenţă, dovedesc coerenţă în politicile economice şi financiare, care dovedesc maturitatate a politicilor, coerenţă statală, care au capacitatea de a nu se lăsa influenţate de cicluri. Dezvoltarea depinde de calitatea oamenilor, a elitelor, de cultură, nivelul cultural este esenţial (…) Căutăm uneori vinovaţi în toate părţile. Nu există substitut pentru coerenţa politicilor economice şi financiare”, a afirmat Isărescu. El a mai menţionat faptul că, de multe ori, un guvern ia măsuri care sunt consistente, dar de care beneficiază alt guvern.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult