Acasa BusinessEconomic Guvernul britanic taie din fondurile reginei

Guvernul britanic taie din fondurile reginei

scris de M.A.
2 afisari

Bugetul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii va avea de suferit din cauza austerităţii promovate de guvernul de la Londra, după ce parlamentarii din Camera Comunelor au aprobat, joi, o reducere cu 9%, considerată istorică, a fondurilor publice alocate familiei regale pentru deplasări oficiale şi angajamente pană în anul 2015.

Fondurile reginei vor fi taiate (financialdirector.co.uk)

Fondurile reginei vor fi taiate (financialdirector.co.uk)

Instituţia monarhiei urmează să primească din partea statului britanic 35 de milioane de lire sterline (aproximativ 39 de milioane de euro) în 2014-2015 pentru acoperirea activităţilor sale publice, a anunţat ministrul de Finanţe, George Osborne. „Dacă se ţine cont de inflaţie, aceasta reprezintă o reducere de aproximativ 9%” din bugetul acordat monarhiei prin raportarea la precedentul, a mai afirmat el, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, statul va analiza modul în care aceste fonduri sunt utilizate de către regină. „Este vorba despre o extindere importantă şi istorică a controlului efectuat de parlament şi aş dori să mulţumesc Majestăţii Sale pentru că a acceptat să-şi deschidă conturile”, a mai adăugat ministrul britanic de Finanţe.

Reducerea fondurilor acordate familiei regale trebuie să fie aprobată şi de Camera Lorzilor (camera superioară a parlamentului de la Londra).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult