Acasa BusinessEconomic Guvernul nu vrea sa renunţe la Ordonanţa 50 care reduce dobânzile la credite

Guvernul nu vrea sa renunţe la Ordonanţa 50 care reduce dobânzile la credite

scris de Ziua Veche
1 afisari

Guvernul va transmite CE, pana la sfarsitul lunii octombrie, clarificarile solicitate in cazul OUG 50/2010 privind contractele de credit ale populatiei si va comunica faptul ca din analiza autoritatilor romane rezulta ca ordonanta corespunde directivelor europene in domeniu si nu se impun modificari, scrie Hotnews.
Subiectul a fost discutat in sedinta de miercuri a Guvernului, care a decis ca raspunsul continand clarificarile solicitate de catre Comisia Europeana in cazul OUG 50/2010, care obliga bancile sa aplice principiile de transparenta si pentru contractele in derulare, sa fie elaborat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) pana la sfarsitul lunii octombrie.
Guvernul a stabilit totodata ca in raspunsul care va fi redactat de ANPC sa fie inclusa si concluzia potrivit careia autoritatile romane considera ca ordonanta respecta directivele europene in domeniu si nu se impune sa fie modificata, au declarat, joi, surse guvernamentale, citate de Mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult