Acasa BusinessEconomic Guvernul Ponta – Vezi ce averi au candidatii la fotoliile de ministri

Guvernul Ponta – Vezi ce averi au candidatii la fotoliile de ministri

scris de Doru Dragomir
4 afisari

Noul Guvern ar putea fi unul dintre cele mai bogate din istoria recenta a Romaniei. Iar cand vorbim de bogatie nu ne referim la resursele bugetare pe care le-ar putea avea la dispozitie noii ministri. Nu! Ne referim chiar la bogatiile ministrilor. La averile lor personale!

victor ponta

Guvernul Ponta - Vezi ce averi au candidatii la fotoliile de ministri

Multe nume se vehiculeaza in acest moment pentru fotoliile de ministri din Cabinetul Victor Ponta. Econtext a grupat candidatii la fotoliile de ministri, vehiculati pana in acest moment. In total, sunt 29 de potentiali ministri, pentru unele ministere fiind vehiculate mai multe nume.

Locuinte si venituri

Am scos in evidenta numarul de locuinte detinute de acesti potentiali ministri, dar si veniturile pe care le-au obtinut in 2011 (cu cateva exceptii). Am luat in considerare toate tipurile de venituri obtinute in 2011: venituri din salarii, din drepturi de autor, actiuni la companii sau la bursa, vanzari, etc. De asemenea, pentru o claritate crescuta, am echivalat aceste sume cu valoarea lunara (cat ar veni pe luna). Datele provin din declaratiile acestora de avere, iar sumele reprezinta valoarea neta.

Pentru Corneliu Dobritoiu si Eduard Hellvig, datele sunt aferente anului 2009, respectiv, 2008, in acesti ani ei si-a depus ultimele declaratii de avere.

Dupa veniturile obtinute anul trecut, cel mai bogat posibil ministru este Daniel Sova. Numele sau este vehiculat pentru Ministerul Justitiei. Sova a obtinut anul trecut venituri in valoare de peste 2 milioane de lei (2.087.826 lei, mai precis). Ceea ce echivaleaza cu o suma lunara de 173.986 lei (40.460 euro/luna).

Dan Sova a vandut anul trecut trei apartamente si o masina, pentru care a obtinut, in total, 420.000 de euro. Din salarii a facut mai putin bani, doar 88.269 lei. Ca avocat si practician in insolventa, anul 2011 nu a fost prea bun pentru Sova, inregistrand o pierdere fiscala de 33.778 lei. In schimb, a mai obtinut bani buni din chirii, 227.335 lei.

Punand la un loc toate aceste sume si scazand pierderile, rezulta ca a obtinut venituri de circa 2.087.826 lei (485.540 euro). Pe a doua pozitie se situeaza actualul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, numele sau fiind si el pe lista scurta a potentialilor nominalizati.

Pe locul trei se plaseaza Relu Fenchiu, urmat de Liviu Voinea, care ar putea fi viitorul ministru de Finante al Romaniei. Liviu Voinea a castigat bani de pe urma activitatii sale ca profesor asociat la ASE, conferentiar la SNSPA, membru in Consiliu de Administratie la EximBank, coordonator proiecte cu fonduri europene (cu Blocul National Sindical, cu Grupul de Economie Aplicata – GEA), partener proiect cu Fundatia Noua Europa. De la toate acestea a obtinut suma de 507.489 lei. Mai mult, a si publicat diferite articole. De pe urma acestora a castigat sume mai modeste, doar 18.269 lei. In plus, a vandut si actiuni in valoare de 332.943 lei. Ceea ce inseamna ca a obtinut venituri totale in valoare de 858.701 lei (199.698 euro).

Comparabil cu Voinea ar putea fi europarlamentarul Adrian Severin. Doar acesta mai ocupa atatea posturi, doar acesta realiza asa de multe activitati. In privinta locuintelor, sa spunem ca actualii potentiali ministri stau mai bine decat cei din Cabinetul Ungureanu, dar si decat cei din Guvernul Emil Boc.

Dar iata aici cati bani au obtinut anul trecut toti posibilii ministri, dar si cate locuinte au acestia:

Cabinetul Ponta - Vezi ce averi au candidatii la fotoliile de ministri

52 comentarii

Traian Basescu 01-05-2012 - 14:37

Adevarati socialisti! Totul a fost strans cu sudoarea fruntii prin munca cinstita. In plus, cum puneau si ei saracutii cate un banut deoparte cum se repezeau sa-l doneze la oropsitii soartei, ca doar de aia ii iubesc atat de tare toti amaratii 😉 Chiar stai si te minunezi cum dupa atata filantropie le-au ramas pungile asa de pline. 😉 😉 😉

Ideea e ca daca s-au chivernisit pe ei insisi atat de bine, va fi foaie verde sa scoata parale din pamant si piatra seaca ca sa ghiftuiasca toate gurile flamande ce stau cu ochii inlacrimati si mainile tremurande spre ei. 😉 😉 😉 indeplind astfel cele mai fantasmagorice promisiuni electorale facute in ultimii ani. Unde esti Bizoane sa ne explici cum o sa inceapa sa curga laptele si mierea pe ultietele Bucurestilor?! 😉

Uraaaaa!!!! Traiasca guvenrul democratiei populare!!!! Jos ciocoii si Udrea!!! Faceti ba partie ca foamea-i cat China si timpul scurt – doar 6 luni…

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

urbos 02-05-2012 - 18:19

Asa e ba scarba dreqacu, imoportant e sa dansam pe hoiturile voastre.

Mache 02-05-2012 - 18:53

Pentru moment va sapati groapile. Daca mai si vreme de dans intre- puze, bravo tie!

Traian Basescu 01-05-2012 - 14:39

Unu mai necajit ca altul, toti vajnici fii a poporului oropsit. Sa nu ne indoim ca daca s-au chivernisit atat de bine pe ei insisi (evident doar prin sudoarea fruntii si munca cinstita) va fi foaie verde sa scoata din pamant si iarba seaca paralele necesare ghiftuirii tuturor amaratilor patriei. Nu-i asa?!

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

urbos 01-05-2012 - 14:53

Ce-i muistule, nu mai esti de „dreapta”?

Ciu Huhu 01-05-2012 - 17:03

JOS DICTATORUL BASESCU!!!!!!!!

Mache veti arde CURIND in IAD, tu si Basescu!!!!!!!

DXN 01-05-2012 - 19:57

CACATEL CU PARU CRET SI NEGRU DIN DESERT.
CE-TI MAI FAC RUDELE DIN ORIENTUL RELATIV APROPIAT.
Varu’ adl … oduce bine, ii merge bine in Ialomiota-Calarasi-Constanta-Tulcea?
Crezi ca daca si-a luat Loganu’ ala se va descurca mai bine?

Ciu Huhu 02-05-2012 - 16:02

Ba ji dane io-s europan 100% nu semit tiganesc ca tine!

Carpa Ciu Huhu 02-05-2012 - 16:59

Da ma sant 100% EUROPAN si TERMOPAN nu ja.dani si ti.gani ca tine!

gunoierul liber 01-05-2012 - 19:57

vom face o cheta publica pentru a ajuta pe sarmanii ex-ministri”in frunte cu udrea si, desigur, pentru inca-preshul mult iubit cand va cobori din dealul cotrocenilor !

ValVerde 01-05-2012 - 15:10

„Am luat in considerare toate tipurile de venituri obtinute in 2011: venituri din salarii, din drepturi de autor, actiuni la companii sau la bursa, vanzari”

Am o intrebare:

vinzarea unei case sau ale unor actiuni la bursa se considera „venit”????
Eu credeam ca se considera „venit” (sau „pierdere”) diferenta intre pretul de achizitie (al casei sau al actiunilor) si pretul de vinzare.

Salarii, drepturi de autor, chirii, dobinzi, dividente, etc sint „venituri” dar daca iti vinzi masina ala nu e „venit”

Casa, masina, actiunile sint -cred eu- „bunuri dobindite” sau oricum vreti sa le numiti altfel. dar nu „venit”. Functioneaza diferit in Romania sau autorul e ignorant?

Mache 01-05-2012 - 16:21

Faci o confuzie intre competarea formularelor de taxe in SUA si declaratiile de avere in Romania. In SUA intr-adevar declari castigul sau pierderea.

In declaratiile de avere in Romania se considera valoarea absoluta pentru simplul fapt ca diferentele intre preturile de cumparare si cele de vanzare sunt in mod normal uriase 😉 Asa daca le vezi in valoare absoluta parca nu dau asa de rau la public ca atunci cand spui ca in cativa ani ai castigat 100000% din vazarea unui teren obtinut in mod preferential prin cine stie ce manopere teneborase… 🙂

Ciu Huhu 01-05-2012 - 17:07

JOS BASESCU!!!!!!!!

ValVerde 01-05-2012 - 19:13

Inteleg ca in multe cazuri, cel care isi declara averea au interesul sa tulbure apele si sa faca mai greu de inteles traiectoria averii lui. Dar de ce ziaristii se complac in a prolifera aceleasi metode cind logic ar fi sa separi declaratia de avere (net worth) pe caprarii:
Bunuri dobindite (assets)
Venituri (net income)

La prima intra cum am mai spus, contul din banca, case (la valoare estimata de piata) masini, tablouri, mobila si amanta din dotare (desi asta se pune la „pierderi”)
La venituri intra salarii, chirii, drepturi de autor, etc.

In felul asta, daca dupa un an de guvernare cu venituri declarate de 100K lei, salariu de parodie de ministru, iti cresc bunurile dobindite cu 500K Euro, ai avea ceva explicatii de dat.

Asa cum e acum, flacaul care si-a vindut casa si a luat o roaba de bani declarati ca „venit” isi poate spori anul viitor posesiile fara sa atraga atentia, pentru ca lumea se gindeste „lasa-l saracu’ ca uite ce multi bani cistiga el”

BULA 01-05-2012 - 16:43

Am ajuns iar pe mana acestor derbedei. Nici nu castigara alegerile si incepura sa se umfle in pene. Speram sa se schimbe total clasa politica, ca de jegurile care au mai fost la guvernare si n-au facut nimic bun ne-am saturat.

urbos 01-05-2012 - 17:55

Omoara-te ma.

geek-a-contra 01-05-2012 - 17:40

nu este clar, cum nu este clar mai niciodata cind porti acest gen de dicutii cu romanii: sumele vehiculate sint venituri sau profituri (venit minus cheltuieli si taxe) anuale? fiindca sa fim clari: venituri (venituri, nu profituri…) de 300-500k/an ptr fenechiu sau sova, cu firmele lor sau din vinzarea de citeva case, nu sint deloc spectaculoase, chiar si pentru Ro….

urbos 01-05-2012 - 18:02

Conform Dementei Sale, Canalia Nationala, Presedintele Romaniei Traian Basescu, orice iti intra in buzunar e venit. Daca dai bani pe o paine si-ti da rest, ala e venit, deci conform Dementei Sale, Canalia Nationala, Presedintele Romaniei Traian Basescu, trebuie sa platesti impozit.

urbos 01-05-2012 - 18:03

Ca cica e de „dreapta”, cum cred muistii lui.

Traian Basescu 01-05-2012 - 18:07

Evident ca nu sunt deloc spectaculoase. Mai ales cand luam in consierare faptul ca averile lor au rasarit exclusiv din afaceri cu statul (ma refer la Sova, Ponta si Fenechiu, dar probabil ca si restul tot de la tzatza statului s-au chivernisit). Acum sigur ca trebuie sa le acordam si lor circumstante antenuante. Bietii oameni se zbat de atatia ani in opozitie jinduind la o feliuta de cascaval ceva, acolo. Lasa-i macar cateva luni la putere si atunci sa vezi cum se invioreaza! 😉 🙂

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

urbos 01-05-2012 - 18:13

Da-ti foc impotentule, hahaha!

geek-a-contra 01-05-2012 - 18:14

poti numi un politician pdl care sa fi facut avere altfel decit din afacerile cu statul? si, in general, un politician romanesc sau, la modul general, om cu avere adevarata din Ro care sa fi facut bani, etc, etc… finca, vezi tu, asta este clasa politica romaneasca, asta-i pool-ul din care sint selectati potentialii ministri… pe de alta parte, stii chestia cu hirbu, risu si oala sparta? sau te apuca vorbitul de funie?

urbos 01-05-2012 - 18:19

Muistul vorbeste de Sova, avocat, din familie de avocati, se pisa pe „mache” si pe tot neamu lui din tata-n fiu. Fenechiu afacerist din 90 se caca pe tot neamu lu „mache”. Doar Ponta e mai retardat, dar nu stiu cata avere are. Asa ca, grohaielile mancatorului asta de fecale securiste care se crede „de dreapta”nu pot fi luate in serios.

Traian Basescu 01-05-2012 - 18:26

De Emil Boc ai auzit!? Ce afaceri a facut asta cu statul?! Da-mi un singur exemplu. Unul singur!

Acum uita-te la USL-ei si da-mi un singur exemplu de ministeriabil similar lui Boc. Unul singur!

urbos 01-05-2012 - 18:32

Si Ilici a facut afaceri cu statul bai scarba dreacu? Ce cloaca infecta a acoperit piticul schizofrenic, nu mai conteaza.
L-ai si ales pe Boc, retardatul retardatilor. Hahaha!

urbos 01-05-2012 - 18:37

Ce afaceri cu statul a facut bai scarba dreacu Antonescu? Sau Mircea Diaconu, sau Campeanu de la munca sau Vosganian sau Andrei Marga?
Caca-m-as pe mormantu ma-tii de jegos.

Ciu Huhu 01-05-2012 - 23:52

JOS DICTATORUL BASESCU!!!!!!!!!!!!!!!!!

C.urbos 01-05-2012 - 18:48

Si am dreptate cand afirm ca Antonescu nu a facut nimic ,nici macar afaceri ca nu se scoala decat la amiaza mare. Piticul utcisti Diaconu nu a avut veleitati in nici o afacere ,niciea macar cand era directorul teatrului, Campeanca nici afaceri in familie ,nu era in stare iar Armani Fossganian era economist la berularahova, la dl .A. Marga ma opresc din respect, cu toate ca stie lumea ma cunoaste ce poama sant.

urbos 01-05-2012 - 19:08

Mortu de la groapa nu se mai intoarce. Ia niste muye.

Carpa Ciu Huhu 01-05-2012 - 19:30

cine ma ,cine .

DXN 01-05-2012 - 19:29

Scarbosenie,
Dupa ce ca esti un turnator (si fost) dupa ce ca esti un cacat care n-a putut trece testele fizice si medicale pentru a accede in randul militarilor apti de misiuni semiimportante, dupa ce ca esti o cufureala de barbat blod cret spalacit si frustrat, labagiu descoperit de colegii de scoala militara, dupa ce ca ia-i ademenit si pe Cretinosul-Milosul-cucernicul-bibicul-digitalul-Minsk 32 Cr .. T.d.., dupa ce ca si nevastata-ta a … (ma opresc aici:SARACA!!) cat pe ce aveam sa spun ca MI-A CEDAT, DAR NU DEOARECE ERAM IO PREA BARBATUS, CI PENTRU CA SARACA NU TE MAI SUPORTA, plangandu-mi-se, … mai ai tupeul LABAGIULE, sa scrii ce scrii. Izoleaza-ti nr. de Romtelecom, ca in cateva zile te vom suna toti, PROSTULE.
TOTI=Colegii de scoli si de M.U.

urbos 01-05-2012 - 19:31

Vreti si voi niste muye sau ce?

DXN 01-05-2012 - 19:32

D’ale forumului administrat de pitifelnici: ERA PENTRU … … .. TURBOS= CURBOS= URBOS= … mai e cazu’? :0

digital 01-05-2012 - 20:53

o vei suna pe măta,deixene,și-ți va răspunde,te asigur!

DXN 01-05-2012 - 20:59

CrT de cacat Barbat NETERMINAT!
Cum mai e vremea prin „nordulmoldovei”?

DXN 01-05-2012 - 21:08

dENISULE.
Moldovita, Voronet ???????????

DXN 01-05-2012 - 21:12

Voronet street????????????

DXN 01-05-2012 - 21:12

Nu.

Nongshtrom 01-05-2012 - 19:35

Ce guvern de tot rahatul avem. Jigodia de Fenechiu la minsterul lui Udrea? Macar aia avea craci misto si tzitzele cit bidoanele, pe cind muhaiaua asta de la Iasi? Fenechiu asta trebuia de mult sa atirne in streang, a furat cit doi hrebenciugi la un loc. Cum isi permite viermele asta sa mai vina intr-un guvern? La iasi nu va lua nici 1%, javra. Cit despre Tariceanu/ Versi nu alta. Asta, care a vindut petrolul? Asta trebuie bagat la puscarie si ucis pentru genocid, el si toti sustinatorii lui de kkt.

DXN 01-05-2012 - 19:49

Esti Praf, Cretule. Vorba ceea: Cretule, mata-i acasa?
Ba Dobre, rau ai ajuns.
A.V. , C. T., D.F., D.N. (eu), I.T., … s.g., … iti plangem de mila Prostule.
Vezi ca F.i. (g.) mi-a zis ca-n liceu iti spuneau COIU’.
😉

digital 01-05-2012 - 21:02

ce ai inhalat cretin-securist?1praf de cărbune din minele falimentare?!
vezi că ți-au acoperit neuronu și ți l-au pietrificat,păcat că era ultimul!
hahaha!

DXN 01-05-2012 - 21:03

Pulesca,
Cum e vremea prin nordulmoldovei?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD LORD TERMINATOR 01-05-2012 - 19:40

Numar de telef. reteaua Romtelecom?!?! ….cool !

digital 01-05-2012 - 21:00

ai apărut și tu,trokariciule,limbist?!

DXN 01-05-2012 - 21:06

Pt. Penis:
Hei: Voronet?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD LORD TERMINATOR 01-05-2012 - 21:07

Repet OFERTA : In vederea …rezolvarii (pe cale pasnica ,Evident) a individului sub nick-name ,,digital” s-a stabilit un cuantum de la 1-9 in cifre plus 00.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD LORD TERMINATOR 01-05-2012 - 21:28

Ramane ,cum ne-am inteles in ambele cazuri . Prioritatea este detinuta de ATOTturnatorul urbos/sandu dobre , secondat de ,,digital ” .

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD LORD TERMINATOR 01-05-2012 - 21:46

Faptul ca spurcati pe oricine, chiar si imaginea sfanta a parintilor, va descalifica in ochii oricarui om ! Dar nu va impiedeca raspunsul . Si va fi pe masura!Voi santeti niste scursuri ,niste dejectii , dealtmminteri nu a-ti recurge la cele ,ai josnice abordari, dar va reamintesc ,vi-ati gasit nasul !

urbos 01-05-2012 - 21:55

Vierme nespalat, doar ti s-a raspuns politicos la amenintari. Cand o sa urmeze raspunsul pe bune, o sa-ti inghiti limba imputita.

digital 01-05-2012 - 22:06

tratez pe oricine,exact de la nivelul cu care mi se oferă!
așa că,limbiștii gen parpa&deixen,mă lasă indiferent…
vă voi fu-te până-n plăsele,rahaților!

urbos 01-05-2012 - 22:20

Sa fim seriosi, i-am tratat pe imbecilii astia cu politete si finete, cum n-au vazut ei in cei sapte ani de-acasa, acolo in satra.

digital 01-05-2012 - 22:46

habar nu au să aprecieze…..
sunt,prea meschini,în nimicnicia lor…..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult