Acasa BusinessEconomic Guvernul şi-a prins degetele în taxa auto

Guvernul şi-a prins degetele în taxa auto

scris de D.P.
5 afisari

Guvernul a amânat din nou, pentru săptămâna viitoare, o decizie în privinţa taxei auto, pentru a analiza şi problemele juridice care ar putea rezulta din viitoarele modificări.

taxa_auto„A fost discutată din nou problema taxei auto, în şedinţa de miercuri a Guvernului, şi au fost ridicate unele obiecţii juridice care trebuie analizate în continuare”, au declarat pentru Mediasfax surse oficiale.

Liderii coaliţiei au mandatat, luni, Guvernul să impună plata taxei auto la prima vânzare a maşinilor înmatriculate în ţară înainte de intrarea în vigoare a acesteia, cuantumul cu care va fi redusă taxa urmând să fie decis de Executiv.

În şedinţa de miercurea trecută, Guvernul a amânat o decizie în privinţa taxei auto, surse oficiale declarând agenţiei Mediafax că decizia va fi luată după o analiză de impact şi pe baza unor discuţii care urmează să aibă loc în cadrul coaliţiei. La finalul şedinţei de Guvern, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat că „ordonanţa sau legea” de modificare a taxei auto va fi adoptată de Executiv în următoarea şedinţă şi că propunerea sa este aplicarea unei taxe auto care să fie percepută la prima vânzare a maşinilor intrate în ţară înainte de 1 ianuarie 2007, data de introducere a taxei de înmatriculare auto, cu o reducere a cuantumului taxei cuprinsă între 20 şi 30%.

Reducerea taxei va fi aplicată pentru toate maşinile, astfel încât să fie evitată o nouă discriminare, a arătat ministrul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult