Acasa BusinessEconomic Guvernul va cere banii de la Rompetrol în instanţă

Guvernul va cere banii de la Rompetrol în instanţă

scris de Ziua Veche
0 afisari

Statul român va contesta în instanţă toate acţiunile efectuate de Rompetrol în afara actelor normative în vigoare şi va recupera în justiţie sumele de bani restante, a declarat, vineri, premierul Emil Boc. Statul român va contesta în instanţă toate acţiunile efectuate de Rompetrol care sunt în afara actelor normative în vigoare în România şi vom recupera în instanţă aceste sume de bani”, a spus vineri premierul Emil Boc, întrebat de jurnalişti cu ce va înlocui banii pe care statul trebuia să îi primească de la Rompetrol, potrivit Mediafax.


Statul a reintrat în acţionariatul Rompetrol Rafinare (RRC), cu o participaţie de 44,69% din capital, ca urmare a conversiei în acţiuni a unor obligaţiuni pe care compania, controlată de KazMunaiGaz, nu le-a răscumpărat până joi, termenul limită, potrivit unui comunicat transmis de companie.

În luna august, Rompetrol Rafinare a fost acţionată în instanţă de către Ministerul Finanţelor Publice, care a contestat o majorare de capital de 329,4 milioane de lei, decisă de grupul petrolier în luna iunie, sumă care urma să fie utilizată pentru plata unei părţi din obligaţiunile datorate către stat.

Dacă statul a vinde la bursă acţiunile primite la Rompetrol Rafinare, ar încasa 1,184 miliarde de lei, sumă rezultată din înmulţirea numărului de acţiuni la rafinărie, respectiv 19,7 miliarde de titluri, cu cel mai recent preţ al acţiunilor companiei la BVB, de 0,0601 lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult