Acasa BusinessEconomic Guvernul va sprijini Pirelli. Vezi ce sumă vor investi italienii în România

Guvernul va sprijini Pirelli. Vezi ce sumă vor investi italienii în România

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Compania italiană Pirelli va investi 105 milioane de euro în România în perioada 2013-2017, Guvernul urmând să sprijine compania cu 35 de milioane de euro pentru  a spori producţia fabricii din Slatina.

Guvernul va sprijini Pirelli. Italienii vor investi 105 milioane de euro în România intre 2013 si 2017 (foto:gds.ro)

Compania Pirelli a anunţat, marţi, în timpul vizitei premierului Victor Ponta la Slatina, că va investi în România 105 milioane de euro în următorii cinci ani (2013 – 2017), suma adăugându-se planului de investiţii al companiei Pirelli în perioada 2005 – 2014, în valoare de 450 milioane euro, ajungând astfel să investească în total aproximativ 555 de milioane de euro. Potrvit mediafax, premierul Victor Ponta a declarat că statul român participă la noua investiţie Pirelli cu 35 de milioane de euro, în conformitate cu legislaţia europeană.

Ponta a adăugat că „Noul proiect de investiţii, aşa cum a fost prezentat, presupune o investiţie de 100 de milioane de euro, 500 de noi locuri de muncă, iar pentru acest nou proiect statul român participă, în conformitate cu legislaţia europeană, cu o sumă de aproximativ 35 de milioane de euro. Statul român este oricum un beneficiar pentru că aceşti 35 de milioane de euro se vor întoarce în anii viitori prin taxe, impozite, dincolo de avantajul imediat al creării noilor locuri de muncă, aici, direct, la Pirelli„. Premierul a mai spus că investiţiile de genul celei de la Slatina ar trebui încurajate de toate instituţiile statului, atât cele centrale, cât şi cele locale.

Cei 105 milioane de euro vor fi investiţi în vederea creşterii suprafeţei fabricii de anvelope de la 180.000 de metri pătraţi în prezent, la 200.000 metri pătraţi în 2017, precum şi dezvoltării capacităţii de producţie. Glumind, la finalul conferinţei de presă, premierul i-a transmis directorului Pirelli că, dacă este nevoie de un pilot de încercări el este oricând dispus să accepte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult