Acasa BusinessEconomic Guvernul vrea să reducă fiscalitatea pe muncă

Guvernul vrea să reducă fiscalitatea pe muncă

scris de D.P.
1 afisari

Povara fiscală pe muncă va trebui redusă şi este posibil ca aceasta să se întâmple în a doua jumătate a acestui an, a declarat joi Andreea Paul Vass, consilier al primului-ministru, la un seminar privind sistemul taxelor şi impozitelor în România.


Andreea Paul Vass

foto: realitatea.net


„În primul rând va trebui redusă povara fiscală pe muncă, ceea ce este plauzibil să se întâmple în a doua jumătate a anului 2011”, a spus Andreea Paul Vass, citată de Agerpres, adăugând că „povara fiscală pe muncă ar putea fi diminuată în a doua jumătate a anului 2011, cu condiţia realizării creşterii economice pe care o prognozăm”.

„Abia apoi, în anii următori, se va putea pune problema diminuării TVA şi ulterior a cotei unice, pentru că suntem într-o competiţie fiscală regională extrem de dură, dar aceasta nu este o viziune care se poate materializa în anul 2011. Pentru 2011, prioritatea rămâne diminuarea poverii fiscale pe muncă”, a subliniat consilierul premierului.

Ea a menţionat printre ţările cu care România este în competiţie fiscală Bulgaria, Ungaria, Rusia şi Republica Moldova.

Andreea Paul Vass a precizat că, dacă anul acesta nu se va realiza creşterea economică prognozată de 1,5%, „este foarte probabil ca povara fiscală pe muncă să fie diminuată în 2012; în niciun caz nu se pune problema diminuării cotei unice în 2011”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult