Acasa BusinessEconomic Harta economica. Vezi ce judete ne vor scoate tara din criza

Harta economica. Vezi ce judete ne vor scoate tara din criza

scris de M.A.
1 afisari

Criza pare sa fie de domeniul trecutului pentru unele judete din tara noastra daca ne uitam la avantul economic inregistrat in ultimul timp.

Harta economica.Vezi ce judete ne vor scoate tara din criza

Harta economica.Vezi ce judete ne vor scoate tara din criza

In plus, cateva judete mici au inceput sa-si tureze motoarele economice intr-un ritm mai accelerat fata de multe din judetele mari si consacrate.

Evolutie

Asa ar putea fi sumarizata prognoza privind evolutia economica din acest an a Romaniei, publicata la finele saptamanii trecute de catre Comisia Nationala de Prognoza (CNP). Mai precis, CNP prezinta estimarile privind evolutia economica a fiecarui judet in acest an.

Cu cat se estimeaza ca va avansa produsul intern brut (PIB) din fiecare judet in 2012. Iar Econtext arata care sunt aceste estimari si, in plus, comparam si cu anul 2011. Pe scurt: aratam cum va evolua economia in fiecare judet in 2012 fata de 2011!

Judete

Revenind la evolutia economica din acest an (comparativ cu 2011), mentionam din nou ca nu exista o dominatie a judetelor mari. Dimpotriva, avem parte de surprize uriase. Dar sa vedem topul. Pe primul loc, cu cel mai mare avans in acest an fata de 2011, va fi judetul Brasov. Economia Brasovului va creste in 2012 cu 7,1% fata de anul precedent, de la 19,9 miliarde lei (in 2011) pana la valoarea de 21,3 miliarde lei (in 2012).

Pe al doilea loc se situeaza Arges, cu un avans in acest an estimat la 7%. Practic, turismul din Brasov si industria din Arges sunt, in acest moment, cele mai accelerate motoare ale economiei romanesti.

Surprize

Iar clasamentul continua sa fie plin de surprize. Astfel, pe locurile 3 si 5 se situeaza doua dintre judetele sarace ale tarii (Botosani si Bihor). O alta supriza este clasarea Capitalei pe locul 20 (?!), dar sunt si alte clasari surpiza (Sibiu pe 34, Cluj pe 35, etc.).

Dar iata cu cat va creste economia fiecarui judet in acest an:

Topul dezvoltarii economice in 2012

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult