Acasa BusinessEconomic HARTA MUNCII in 2012. Vezi in ce judete nu se vor face deloc angajari

HARTA MUNCII in 2012. Vezi in ce judete nu se vor face deloc angajari

scris de Doru Dragomir
3 afisari

Triste vremuri traim! Dupa ani buni in care ofertele de angajare au curs cu miile, acum de abia daca mai gasim ceva de munca. Iar aceasta situatie crunta va continua o buna bucata de timp. De exemplu, in acest an se vor crea foarte putine locuri de munca.

Econtext va arata cum va evolua numarul de angajati in acest an. In fiecare judet din Romania. Practic, prezentam harta angajatilor din acest an, dar vom compara si cu datele de anul trecut. In esenta, doua lucruri: cati salariati vor fi in fiecare judet in acest an si cum va evolua numarul angajatilor fata de 2011. Datele provin la cel mai nou raport al Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), care a fost publicat la finele saptamanii trecute.

Pe ansamblu, numarul de salariati va creste in acest an in cele mai multe judete, dar cresterea va fi destul de anemica. Din 42 de judete (41 + Bucuresti), numarul de salariati va creste in 36 si va ramane la acelasi nivel ca-n 2011 in 6 judete. Nu va fi nici un declin. Iata cum va arata harta angajatilor in acest an:


Dincolo de harta muncii, sa vedem si evolutia integrala. Dupa cum spuneam, numarul salariatilor va creste in 2012 in 36 de judete. Evident, cel mai mare avans va fi in Bucuresti, unde numarul salariatilor se va majora cu 11.000 de persoane, de la 834.300 de angajati in 2011, pana la 845.300 in acest an. Daca lasam insa Capitala deoparte, situatia incepe sa devina tot mai dramatica. Pe a doua pozitie se plaseaza Ilfov, unde numarul salariatilor va creste cu 1.900. Urmatorul judet unde se vor face angajari este Bacau (1.500).

Doar in cinci judete numarul salariatilor va creste cumai mult de o mie de oameni in acest an. In rest, suntem la nivelul sutelor, iar in sase judete numarul angajarilor va stagna, fara a se modifica fata de anul precedent. Dar iata cum va evalua numarul angajatilor in fiecare judet din Romania in acest an fata de 2011:


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS