Acasa BusinessEconomic Harta salariilor. Care sunt judeţele în care angajaţii ar trebui să ceară măriri

Harta salariilor. Care sunt judeţele în care angajaţii ar trebui să ceară măriri

scris de Doru Dragomir
1 afisari

Bucurestiul va fi si in acest an singurul oras din Romania unde salariul mediu net se va situa peste limita de 2.000 de lei pe luna, dupa cum arata Comisia Nationala de Prognoza (CNP).

La polul opus, Harghita se mentine pe ultima pozitie pentru al doilea an consecutiv, dupa ce judetul Bihor a stat la coada clasamentului mai mult timp. Econtext va prezinta noua harta a salariilor din 2012, pe baza noilor datelor furnizate de CNP. Va aratam cat se estimeaza ca va fi salariul in acest an si, in plus, cu cat a evoluat el fata de valoarea de anul trecut. In fiecare judet din Romania! Cat va fi salariul in acest an si cu cat va creste fata de 2011.

In noua prognoza, CNP estimeaza ca salariul mediu din Bucuresti se va plasa in acest an la valoarea de 2.248 lei pe luna. Pe a doua pozitie se claseaza judetul Ilfov (1.951 lei/luna), urmat de Gorj (1.728 lei/luna).

La polul opus, Harghita este judetul cu cele mai mici salarii pentru angajati (1.105 lei/luna). Mai putin de jumatate fata de salariile bucurestenilor! Dar iata cum arata HARTA SALARIILOR DIN ROMANIA in 2012:

Totusi, daca vom compara salariile din acest an cu cele de anul trecut, clasamentul se schimba radical. Astfel, Arad si Gorj vor inregistra cele mai mari cresteri salariale in acest an fata de 2011.

Aradenii vor castiga in 2012 un salariu lunar de 1.426 lei, fata de 1.328 lei in 2011. Ceea ce inseamna un avans de 7,4%. In privinta gorjenilor, acestia vor ajunge la un salariu de 1.728 lei, in urcare cu 7,3% fata de 1.611, cat primeau in 2011. In schimb, pe ultimul loc se afla valcenii. Acestia s-au bucurat de un avans salarial de doar 4,4%. Dar iata cum vor evolua salariile in acest an comparativ cu 2011 (salariul mediu net):


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS