Acasa BusinessEconomic Hirdoelectrica şi Alro Slatina continuă negocierile

Hirdoelectrica şi Alro Slatina continuă negocierile

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Reprezentanţii Alro Slatina au anunţat că vor continua negocierile cu Hirdoelectrica pentru alimentarea cu energie electrică, precizând că nu au luat vreo decizie cu privire la reducerea producţiei.

Alro Slatina nu a luat inca o decizie legata de reducerea productie, continua negocierile cu Hidroelectrica

Directorul general al Alro Slatina, Gheorghe Dobra, a declarat cănu s-a luat vreo decizie cu privire la o eventuală reducere a capacităţii de producţie, însă situaţie este analizată cu stricteţe. De asemenea, având în vedere recentele declaraţii cu privire la declanşarea stării de Forţă Majoră de la Hidroelectrica, Alro, cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, analizează multiple variante pentru a fi pregătită în cazul în care această măsură va intra în aplicare. Gheorghe Dobra a menţionat astfel, conform Agerpres, că „Alro trebuie să se asigure că are îndeplinite toate condiţiile pentru exploatarea în siguranţă a fluxului tehnologic, în cazul în care livrările de electricitate vor suferi fluctuaţii semnificative”.

Alro Slatina este o subsidiară a Vimetco N.V., o companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro este Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România), însă compania are exporturi în Statele Unite şi Asia.

Pe 13 iulie, Hidroelectrica a anunţat că are de gând să să declare intrarea societăţii în situaţie de Forţă Majoră, de la 1 august 2012, în toate contractele de livrare a energiei electrice aflate în derulare, ca urmare a debitelor scăzute din ultima perioadă şi a prognozelor hidrologice nefavorabile pentru semestrul doi al anului 2012. Prin intrarea în situaţia de Forţă Majoră, Hidroelectrica urmează să livreze către parteneri o cantitate de energie electrică egală cu cea produsă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult