Acasa BusinessEconomic Hotǎrȃrea CSAT pe CFR Marfǎ facutǎ publicǎ

Hotǎrȃrea CSAT pe CFR Marfǎ facutǎ publicǎ

scris de Z.V.
6 afisari

Ȋn hotărârea CSAT din 5 februarie privind avizarea privatizării CFR Marfă se aratǎ cǎ „modalitatea concretă şi procedura de privatizare se află în responsabilitatea Ministerului Transporturilor şi a Guvernului României”.

Președinția a publicat hotǎrȃrea CSAT pe CFR Marfǎ

Potrivit hotărârii publicate pe site-ul Preşedinţiei, la secţiunea CSAT – hotărâri emise de Consiliu, CSAT avizează proiectul de HG pentru aprobarea strategiei de privatizare a CFR Marfă şi a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia. În articolul 2 al hotărârii se arată că „modalitatea concretă şi procedura de privatizare se află în responsabilitatea Ministerului Transporturilor şi a Guvernului României”.

Hotărârea CSAT mai cuprinde şi solicitarea către Ministerul Transporturilor de a include în contractul de privatizare clauze potrivit cărora cumpărătorul se obligă, sub sancţiunea rezoluţiunii contractului şi plata unor daune interese, să menţină obiectul de activitate al CFR Marfă şi să întreprindă toate măsurile necesare pentru îndeplinirea de către companie, pe toată durata sa de existenţă, a obligaţiilor de natură strategică ce îi revin potrivit legislaţiei în vigoare, protocoalelor şi acordurilor naţionale şi internaţionale.

Aceste obligaţii menţionate în hotărâre sunt nevoile de apărare a ţării, transportul trupelor şi materialelor militare, neîntrerupt pe timp de pace, în caz de calamităţi naturale, situaţii de criză şi de război sau alte situaţii deosebite, angajamentele asumate de România prin Tratatul NATO şi convenţiile încheiate cu SUA.

Bogdan Oprea, a declarat pentru mediafax cǎ potrivit Legii 182/2002 referitoare la protecţia informaţiilor clasificate, sunt două persoane care pot hotărî desecretizarea unei hotărâri a CSAT – şeful statului şi secretarul CSAT. Oprea a mai menţionat că „la şedinţa CSAT din 5 februarie au fost prezenţi atât premierul Victor Ponta, cât şi ceilalţi miniştri care sunt membri ai CSAT„.

În comunicatul dat publicităţii la finalul şedinţei CSAT din 5 februarie se arăta că: „La solicitarea Guvernului României, CSAT a avizat proiectul Hotărârii Guvernului României pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă «C.F.R. Marfă» – S.A. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat acest proiect solicitând privatizarea cu un investitor strategic şi respectarea obligaţiilor pe care «C.F.R. Marfă» – S.A. le are faţă de MApN, NATO şi alte structuri de securitate”.

Potrivit comunicatului, la şedinţa din 5 februarie condusă de către preşedintele Băsescu au participat: prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, viceprim-ministrul Guvernului României, ministrul Finanţelor Publice, domnul Daniel Chiţoiu,ministrul Apărării Naţionale, domnul Mircea Duşă; ministrul Afacerilor Interne, domnul Radu Stroe,ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean; ministrul Justiţiei, doamna Mona-Maria Pivniceru, ministrul Economiei, domnul Varujan Vosganian, directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul George-Cristian Maior, directorul Serviciului de Informaţii Externe, domnul Teodor-Viorel Meleşcanu,şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, domnul Iulian Fota,secretarul CSAT, general Ion Oprişor, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, domnul Bogdan Oprea ca invitat a fost prezent şi ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.

Preşedintele şi premierul au o dispută legat de privatizarea CFR Marfă, Băsescu cerând ca Ponta să îşi asume responsabilitatea privatizării, iar primul-ministru solicitând avizul CSAT. Vineri, Guvernul a anunţat că neformularea unei poziţii a CSAT în cazul contractului de privatizare a CFR Marfă se va finaliza prin blocarea privatizării, instituirea unui management privat şi restructurarea companiei. Preşedinţia a transmis însă că CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea licitaţiei.

18 comentarii

CONGO 31-07-2013 - 16:37

Corect.
Bine Basescu!
Sa nu mai fure si neglijeze muiasii uselezi interesele tarii, si apoi sa dea vina pe frunzele care se ingalbenesc prea tare toamna sau pe cele de morcov care-i ies lui Ponta din pantaloni. Acum obiectivele sunt clare si cine rateaza se frige.

Sa nu ne mai comicarin ca si cu Craiova, ajunge!

VICA 31-07-2013 - 17:20

Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile și le preiau și le și înmulțesc după ce CFR Călători renunță la ele pentru că sunt nerentabile. Să înțelegem că managerii de la operatorii de transport feroviar de călători privati sunt singurii care înțeleg că trenurile de călători anulate de CFR Călători sunt foarte rentabile… Dorobantule , esti „liber” sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti .

salut 31-07-2013 - 17:22

Mai fatuco, am mai citit postarea asta acum mai putin de o ora pe alte doua sit-uri. Esti in misiune, asa-i?

CONGO 31-07-2013 - 19:32

Si ia zi, tu tot mai vinzi tu spanac la fier vechi?

UnUL 31-07-2013 - 19:35

Genială formulă, Congo! Îmi permiți să o folosesc fără să plătesc drepturi de autor?

CONGO 31-07-2013 - 19:48

Va rog frumos, dar nu eu am inventat-o ci uselistii, si apoi deriva din tropaiturile voiculesciene si stravechea zicala cu tichia de margaritare

Antibasistul 31-07-2013 - 20:08

Daca cenzorul ia in serios postarile evreului Congo, e bolnav!

CONGO 31-07-2013 - 20:15

Bai, astia ca tine ar trebui sa aiba nu numai carte de sunet dar si carte de flegma, sa poata cenzorul sa te scuipe, dupa ce te baga in mizda patii, buninteles.

urbos 31-07-2013 - 20:22

Deci dobitocu „unu” a mai luat-o o data in bot, formula de geniu fiind uselista. Hahahaha!

CONGO 31-07-2013 - 20:35

Eram modest si io cu uselistii, voiam sa zic ca asta e ce fac ei.

Dar termenul PIZDIFICATOR este iarasi inventat de mine acum la repezeala, ca sa descrie micimea umana a lui urbos si digital. Astia si le pipaie si zic: „ah, ce barbat sunt” si dai cu insulte, cea mai grava in mintea lor ar fi ca cineva e femeie.

PIZDIFICATORI, TRAGI APA DUPA EI, SI NIMIC NE SE PIERDE, BA INCA LUMEA RAMANE MAI CURATA.

CONGO 31-07-2013 - 20:43

@ Urbos

sa nu ma intelegi gresit, tu ramai genital, care este doar la o litera de genial, fie ea si t de la tembel.

ba nu, de la tampit.

uite ca nu ma hotarasc, caci si tantalau se potriveste.

ValVerde 31-07-2013 - 20:37

🙂

Lucreaza la proiectile incendiare cu banane…

salut 31-07-2013 - 17:20

Asa, doar ca exercitiu de gandire. Care au fost motivele pentru care aceasta hotarare CSAT a fost bagata la secret? Ce s-a schimbat de au fost anulate motivele initiale si hotararea a fost desecretizata? Nu cumva, 90% din chestiile astea cu „secretul” sunt din categoria „Mircea, fa-te ca lucrezi”? Nu cumva, mai rau ca pe vremea comunismului chestiile astea cu „secretul” ascund lenea , incompetenta, aflarea in treaba si facutul nimic?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-07-2013 - 18:48

http://www.dw.de/cfr-marf%C4%83-%C5%9Fi-trivialitatea-public%C4%83/a-16986678

A aparut ieri in DW. Ipocrizia lui Basescu nu are limite. Daca stie ca este ceva in neregula sa spuna inainte sau sa taca.

CONGO 31-07-2013 - 19:15

Nu înţeleg de ce au fost aşa de duri cu noi, doar am avut o poziţie fermă în negocieri şi nu ne-am ridicat deloc din genunchi în timp ce le sărutam pantofii. Poate a fost o neînţelegere la mijloc, a apreciat premierul Victor Ponta. „Într-un final am pus piciorul în prag şi am decis să facem cum vor ei”.

Astfel, fiecare localitate din România va organiza, în zilele următoare, concursuri de miss, pentru a stabili reprezentantele noastre la FMI. Incapacitatea României de a-şi achita obligaţiile faţă de FMI duce la situaţii absolut bizare. Astfel, întrucât nu putem să ne comportăm ca un stat modern, România îşi va trimite, precum în perioada medievală, cele mai frumoase fete drept tribut pentru stăpânii de la FMI.

digital 31-07-2013 - 19:18

da mă, și mătta aia infectă va participa la miss!

CONGO 31-07-2013 - 19:27

Da de unde bah vampire uselist, fetele sunt ca sa va indoape cu tampoane, in chip de muraturi.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-07-2013 - 19:50

Dolby,

Ia de te documenteaza,

Exportul de meezda a fost practicat inca din TIMPUL

Imperiului ROMAN ( DWE APUS)

Si a nu plati inapoi BANII FURATI de POTENTATII ZILEI

De catre GENERATiiLE VIITOARE , NU este o IDEE REA !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult