Acasa BusinessEconomic Iesim, tehnic, din recesiune

Iesim, tehnic, din recesiune

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Economia Romaniei ar putea iesi tehnic din recesiune in trimestrul trei din 2010, dar ar putea reveni pe scadere in ultimul trimestru, a declarat, marti, presedintele Institutului National de Statistica (INS), Vergil Voineagu, transmite Agerpres.


Acesta a explicat ca fenomenul ciclic al ritmului de crestere trimestrial al economiei romanesti este extrem de pregnant si arata o scadere in primul trimestru fata de ultimul trimestru al anului precedent, cresteri usoare in trimestrele doi si trei si o scadere in ultimul trimestru.

In trimestrul doi din 2010, Romania a inregistrat, pentru prima data in ultimele trei trimestre, o crestere a economiei de 0,3 la suta, fapt considerat de multi analisti economici ca un prim semnal al iesirii din recesiune.

In ultimul trimestru din 2009 economia Romaniei a scazut cu 1,5 la suta fata de trimestrul anterior, in primul trimestru din 2010 a scazut cu 0,3 la suta, iar in trimestrul al doilea din acest an a crescut cu 0,3 la suta.

In Uniunea Europeana, Polonia este singura tara care nu a intrat in timpul crizei in recesiune, iar alte 14 state membre au iesit deja din recesiune, inclusiv Germania – considerata motorul economiei UE. Singurele tari din UE care nu au iesit inca din recesiune sunt Romania, Grecia, Lituania, Estonia, Slovenia si Finlanda.

0 comentariu

Cobalupigus 28-10-2010 - 18:02

Simpatizantii pedelisti de la ziuaveche se straduiesc sa isi serveasca stapanii idioti si ticalosi. Sa aiba parte de ce le doresc eu stapanilor lor!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult