Acasa BusinessEconomic IKEA dă banii înapoi pe filtrele Forsta

IKEA dă banii înapoi pe filtrele Forsta

scris de D.P.
1 afisari

Firma suedeză IKEA îşi anunţă clienţii, inclusiv pe cei din Bucureşti, care au achiziţionat filtre pentru cafea şi ceai Forsta că pot returna produsele, cu rambursarea banilor. Decizia survine după ce după ce cumpărătorii au reclamat defecte de funcţionare la aceste produse.

ikeaGrupul suedez a primit 20 de sesizări de la clienţi privind spargerea vasului din sticlă al filtrului în timpul utilizării şi a retras de la vânzare produsele în decembrie 2010, notează Mediafax.

Designerii IKEA au iniţiat la aceeaşi dată o anchetă asupra cauzei acestei defectări la utilizare, la care a fost invitat să participe un laborator independent de cercetare în industria sticlei, din Suedia.

Testele efectuate au arătat că presiunea exercitată de suportul de inox poate cauza zgârierea suprafeţei exterioare a vasului din sticlă.

Deşi sticla folosită la fabricarea filtrului Forsta este rezistentă, zgârieturile de pe suprafaţa ei îi pot reduce rezistenţa şi pot cauza spargerea vasului, iar persoana care foloseşte filtrul în acel moment ar putea să se frigă sau să se taie”, se arată într-un comunicat al IKEA.

IKEA a vândut peste 800.000 de filtre de acest tip în toată lumea, iar produsele care au fost rechemate au fost fabricate în China.

„Magazinul IKEA din Bucureşti a comercializat numai produsul (…) Forsta filtru pentru cafea şi ceai de un litru, din sticlă şi inox – cu preţul de vânzare de 49,99 lei – şi nu a primit nicio sesizare din partea clienţilor cu privire la acest produs.

Clienţii au cumpărat din magazinul din Băneasa 3.036 de bucăţi începând din luna februarie 2010. În prezent produsul nu mai există în rafturile magazinului, fiind retras din gama IKEA începând cu 15 decembrie 2010, la fel ca în toate magazinele IKEA din lume”, se mai arată în comunicat.

Clienţii pot cere de joi banii plătiţi pe filtru.

IKEA a retras de la vânzare, în trecut, mai multe produse cu defecte sau care puteau afecta siguranţa utilizatorilor.

În cel mai recent caz de acest fel, IKEA Canada a lansat o campanie de rechemare pentru reparaţii a circa 6.000 de pătuţuri pentru copii fabricate în România, din cauza riscului de cădere a suportului pentru saltea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult