Acasa BusinessEconomic Impozitele pe case baga dezvoltatorii in faliment

Impozitele pe case baga dezvoltatorii in faliment

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Dezvoltatorii imobiliari nu au scapat de probleme, cu toate ca programul Prima Casa 2 pare a fi o solutie pentru multi. In perioada urmatoare este posibil sa auzim de falimente in acest sector, sustine avocatului Gabriel Biris, partener in cadrul Biris Goran.


Autoritatile locale vor cere falimentul dezvoltatorilor imobiliari care nu isi pot plati impozitul local pe cladiri”, a precizat Biris. In prezent statul cere dezvoltatorilor sa plateasca pentru cladiri un impozit de 1,5% din valoarea acestora, fara a face discriminare intre cladirile folosite de dezvoltatori pe post de sedii si cele scoase spre vanzare. Biris sustine ca aceasta situatie nu se intalneste in cazul firmelor care vand masini, autoturismele din standurile acestora fiind considerate marfa. Valoarea impozitului pe cladirile folosite de companii este considerata de Biris ca fiind foarte mare comparativ cu cea perceputa in alte state europene, dar si cu cea platita de persoanele fizice pentru cladirile care nu au ca destinatie locuirea lor de catre proprietari. Gabriel Biris este de parere ca statul ar trebui sa-si revizuiasca politica de impozitare si mai degraba sa extinda baza decat sa suprataxeze unii contribuabili. De asemenea, acesta ar trebui sa reduca termenele de plata in cazul achizitiilor de bunuri intrucat acesata situatie are efect de amplificator de criza.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult