Acasa BusinessEconomic În cât timp îşi vor recupera pensionarii banii daţi la asigurări sociale

În cât timp îşi vor recupera pensionarii banii daţi la asigurări sociale

scris de C.P.
2 afisari

FMI şi Guvernul Ponta au ajuns la un punct comun în urma negocierilor cu privire la banii reţinuţi ilegal pensionarilor drept contribuţii de asigurări sociale de sănătate, hotărând ca aceştia să fie restituiţi în 16 tranşe.

Când vor primi pensionarii banii dati la asigurari sociale

Varianta discutată cu Fondul Monetar Internaţional este ca aceşti bani să nu fie restituiţi cu totul deodată, ci corespunzător perioadei în care au fost achitaţi, respectiv în 16 tranşe„, au declarat surse oficiale pentru Mediafax. În baza unei ordonanţe de urgenţă adoptate în 2010, persoanelor cu pensii de peste 740 de lei li s-a reţinut, de la 1 ianuarie 2011, o cotă de 5,5% drept contribuţii de sănătate.

În mai multe judeţe, după intrarea în vigoare a acestei ordonanţe mii de pensionari cu pensii mai mari de 740 de lei au depus plângeri prealabile la casele judeţene de pensii, în care solicitau restituirea contribuţiei de sănătate de 5,5%, iar instituţiile le-au respins pe considerentul că o astfel de cerere nu poate modifica o ordonanţă de urgenţă.

1 comentariu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-05-2012 - 06:58

In urmatoarele 16 luni cati din pensionari care au fost furati de regimul portocaliu in frunte cu dl. Basescu si acoliti, vor MURI ??? S-au cum se abordeaza , vor iesi din sistem pe cale naturala! Dl. P . M Ponta sa nu repete greselile celor care trebuie sa plateasca pentru infometarea si umilirea sistematica a milioane de varstnici ,napastuiti de soarta de a … FII ROMANI !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult