Acasa BusinessEconomic Inca o bucurie. De la 1 iulie devine obligatorie asigurarea locuintelor

Inca o bucurie. De la 1 iulie devine obligatorie asigurarea locuintelor

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Prima polita de asigurare obligatorie a locuintelor ar putea fi emisa in luna iulie, demers conditionat insa de semnarea contractului de reasigurare, a declarat, luni, Radu Mustatea, membru in Consiliul de Administratie al Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAID). Este posibil ca PAID sa emita prima polita in luna iulie, probabil cu 1 iulie. Totuşi, emiterea primei polite este conditionata de incheierea contractului de reasigurare, care deja a fost creionat in linii mari”, a spus Mustatea, care este directorul general al Astra Asigurari, citat de Mediafax.


Societatea care va emite politele de asigurare obligatorie a locuintei a fost infiintata in septembrie 2009, cand 13 asiguratori au semnat actele de constituire a Pool-ului, aportul acestora la capitalul social al asiguratorului fiind de 4,545 milioane de euro (19,34 milioane lei). Cu o participatie de 15% s-au inscris Astra, Clal Romania şi Groupama Asigurari. ABC Asigurari, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins (fosta Asitrans), Generali şi Grawe Romania s-au inregistrat, fiecare, cu o participatie de 5,5%. Legea 260 privind asigurarea obligatorie a locuintelor a fost adoptata in noiembrie 2008. Conform legislatiei, proprietarii de imobile sunt obligati sa incheie o polita de asigurare, prima fiind diferentiata in functie de tipul de locuinta, intre 10 şi 20 de euro. Valoarea asigurata a unei locuinte nu va depaşi 20.000 de euro, iar nivelul minim se va situa la 10.000 de euro. Legea 260/2008 nu are nicio legatura cu asigurarile facultative de locuinte. Proprietarii care vor dori sa işi asigure locuintele la valoarea reala pot incheia polite a caror suma asigurata depaşeşte suma de 10.000 sau 20.000 de euro, in functie de tipul constructiei. Nerespectarea de catre persoanele fizice sau juridice a obligatiei de asigurare a locuintelor constituie contraventie şi se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 lei. Fondul locativ national numara peste opt milioane de locuinte.

 

0 comentariu

Oleg 18-10-2010 - 13:21

România e în criză, românii mor de foame – iar ostașii noștri lucrează pentru instaurarea dictaturii mondiale a SUA.
țară de proști!

alamar 18-10-2010 - 14:48

Pai nu scriai dta un articol mai acum cateva luni in care , ca un liceean amator in ziaristica, deduceai ca Obama doreste victoria in afganistan?…

Pacat ca nu ti-a picat in mana cartea lui Bob Woodwaerd : ” Obama’s Wars „…

Agitatotul de strada marxist , dupa cum reiese din citatele pe care Woodward le pune in carte , NU a avut niciodata intentia de a invinge in afganistan…
De altfel Obama nu a folosit niciodata cuvantul „victorie” referinduse la afganistan.

Hi,hi,hi…” vita ii da dreptate generalului Stanley McChrystal.”

Dle ziarist deontolog Petrescu, VIATA , REALITATEA , nu sunt niciodatat de partewa : MINCIUNII,DEMAGOGIEI si a acestei doctrine toxice de Stanga.

Generalul MicChrystal a fost concediat,tocmai pentru ca el a DORIT sa invinga i afganistan,Obama : NU.

Un adin pilonii ideologiei Stangii din america , este aceea ca ei precum Stanga Internationala, cred ca : america este Raul Lumii, ca america trebuie ingenunchiata, redusa, diminuata,la nivelul socialistilor din vestul europei.

Fortele armate americane sunt unul din elementele de baza care mentin america ca supra putere…
Al doilea(nu le-am luat in ordine)este Libertatea Individula,bazata pe Constituie, iar al treilea este:Economia capialista americana.
Toate trei se afla sub constant asalt al Stangii, in frunte cu Obama,toate trei sunt : demontate, ingradite, decimate si obliterate.
Pe mine intopdeuna ma uimeste NAIVIATEA dar mai ales:LIPSA DE RESPONSABILITATE PROFESIONALA asta a ziaristilor,reporterilor si deotologilor din media de indobitocire in masa.
EI,cei din media…ingerii care umbla printre noi,muritorii de rand.
EI,cele mai ascutite creioane din cutia cu creione.
Ei…”gardienii democratiei si libertatii”.

Deci: EI,scriu articole in octombrie care contrazic total cele pe care le-au scris in aprilie.Fara absolut nici o consecinta profesionala.

shanghai 18-10-2010 - 16:09

agitatotul niciodatat partewa adin individula intopdeuna naiviatea
prea multe stradanii de intoxicare pentru un slujbaş de la intelligence

informatorul 18-10-2010 - 22:48

liderul care a zis ca trebuie sa se retraga trupele din afganistan e ponta in ziua votari motiuni in parlament are nevoie de un numar foarte mare de manifestanti pentru a face presiune asupra parlamentarilor puteri toticetateni nemultum,iti trebuie sa asedieze parlamentul in ziua votari motiuni inrest nu rominia hotaraste raminerea sau plecarera trupelor din afganistan dar ramine o propunere care trebuie analizata

baconsky 22-10-2010 - 14:50

mă intreb dacă un examen neurologic nu ar fi util pentru monstruozitatea fiinţei interpretate alienant de către un personaj mediocru ca acela care aşterne cuvinte bune pentru cei care nu trăiesc în patria libertăţii reale.
alarmar mic şi ambetat absolut eşti rupt de realitate

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult