Acasa BusinessEconomic Înfiinţarea unei firme ar putea costa de două ori mai mult

Înfiinţarea unei firme ar putea costa de două ori mai mult

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Taxele pentru deschiderea unei firme s-ar putea dubla, dacă propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea legii Camerelor de Comerţ şi a Registrului Comerţului va fi aprobată de Camera Deputaţilor, informează RRA.

Oamenii de afaceri sunt îngrijoraţi că vor fi obligaţi să plătească taxe suplimentare pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale, dar şi pentru serviciile de asistenţă realizate de Camera de Comerţ care vor deveni obligatorii şi contra cost.

Preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor acuză iniţiatorii modificării legislative de lipsa unui studiu de impact a propunerii înaintate la parlament.

Studiu al întreprinzătorilor

„Impactul este negativ pentru că creşte birocraţia, ca documente, ca perioadă. Cresc cheltuielile, Camera de Comerţ o să perceapă nişte tarife suplimentare pentru că trebuie să-şi plătească oamenii.

„Mai mult decât atât, aceste tarife nici măcar nu sunt plafonate şi de asemenea, nu se respectă principii fundamentale la nivel european”, a declarat Ovidiu Nicolescu.    

Aceste reguli prevăd ca întreprinzătorii să plătească o singură dată pentru un serviciu oferit de stat şi să prezinte un singur document pentru o autorizaţie, de exemplu. În cazul de faţă, Camera de Comerţ ar fi o verigă în plus pentru obţinerea certificatului de înregistrare a unei societăţi.

Oamenii de afaceri solicită blocarea propunerii legislative, înfiinţarea unui ghişeu unic şi înregistrarea firmelor în mod electronic.

Propunerea legislativă s-a aflat luni pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, însă nu a fost discutată, deoarece opoziţia a contestat programul de lucru şi a reclamat lipsa cvorumului. Lucrările vor fi reluate miercuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult