Acasa BusinessEconomic Inflatie de 7% in iulie

Inflatie de 7% in iulie

scris de Ziua Veche
5 afisari

Rata anuala a inflatiei a scazut la 4,3 – 4,4% in iunie, de la 4,42% in luna precedenta, dar va urca in iulie in jurul a 7%, desi cresterea TVA la 24% nu isi va produce efectul maxim. considera analistii bancari intervievati de Mediafax.

Institutul National de Statistica va publica, luni, datele privind indicele preturilor de consum in luna iunie.

Economistul-sef al UniCredit Tiriac Bank, Rozalia Pal, anticipeaza ca rata anuala a inflatiei s-a situat la 4,4% in iunie si va urca la 6,6% in iulie si la un maxim de 8,5% in august, considerând ca efectul cresterii TVA se va transmite treptat, pentru a scadea la 7,7% la finele acestui an.

Economistul-sef al ING Bank România, Nicolaie Chidesciuc, se asteapta ca inflatia sa sara la 7,3% in luna iulie, ceea ce inseamna o rata lunara de 2,8%, si sa atinga un maxim in jurul a 8% in august si septembrie, pentru ca ulterior sa coboare pâna la 7% la finele anului.

Economistul-sef al Raiffeisen Bank România, Ionut Dumitru, anticipeaza ca inflatia lunara a fost in iunie de 0-0,1%, corespunzator unei rate anuale de 4,3%, in contextul in care cresterile preturilor neafectate de evolutia cursului a fost foarte mica.

El considera ca „este aproape imposibil” de stabilit nivelul inflatiei in luna iulie, intrucât nu se cunoaste deocamdata cum au reactionat retailerii.

Dumitru previzioneaza pentru finele anului o inflatie de 8 – 8,5%, in conditiile in care deprecierea cursului, o productie agricola care va fi probabil afectata de inundatii si incertitudinea privind preturile administrate reprezinta riscuri pe partea unei inflatii mai mari.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, in aceasta saptamâna, ca rata inflatiei se va plasa in jurul valorii de 8% potrivit ultimelor evaluari.


0 comentariu

ovreu,oi vei 22-10-2010 - 16:05

O oaza de musulmani,o indepartare de USA ,etc(sa nu uitam ca America ne-a salvat si in cel de al doilea RM),ne batem capul cu OM in loc sa ne carpim buzunarele,Iranul ameninta pe jidani si pe crestini…da doamne bine,doar bine nu va fi…..

urbos 22-10-2010 - 17:07

Hai sictir jidane si vezi-ti de groapa aia.
Te-o fi salvat USA pe tine sobolane, nu Europa.

ovreu,oi vei 22-10-2010 - 19:29

Permite-mi in calitate de roman sa-ti raspund in limba noastra cu renumta multumire si urare populara romaneasca:
Bagate-as in pizda pizdelor matii de cretin si analfabet prost
Hai sictir!!!!!

ovreu,oi vei 22-10-2010 - 19:43

Vreau sa-ti amintesc ceva mai kakat cu ochi.Am urmarit in cateva locuri postarile tale,niciunul din comentatori nu a reactionat la ceeace postezi.Ce dovedeste asta???Ca esti ignorat si desconsiderat,probabil bine cunoscut pe aici ca o plosnita in sucombare.
Hai mai dute odata in pi….zda matii!!!!!!!!!!!!
Cu respect
Ghitza.

Titi 22-10-2010 - 19:58

Nu are rost sa va enervati si sa va injurati,amandoi sunteti de mahala.
„urbos”e fostul „sobru”un antisemit cu traditie,bolnav mintal,un virus al societatii romane.
Celalalt mai mult sau mai putin trebue sa fie fostul”Hu Ciu Sin”un handicapat sub alta palarie…….

un crestin 23-10-2010 - 04:58

Aceasta UE este a nu stiu cata incercare de a reconstitui imperiul roman. A mai incercat Carol Cel Mare, Napoleon, Hitler.
Nu are sorti de izbanda. Este imparatia cu picioare in aliaj de fier cu lut ce nu tine laolalta conf. proorociei lui Daniel.

baba Omida 23-10-2010 - 10:27

baga nasu’ in Biblie si ocupa-te de postari in momente in care nu apreciezi clovni precum necioplitul Berlusconi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult