Acasa BusinessEconomic ING: BNR are sanse bune sa-si atinga tinta de inflatie pe 2010

ING: BNR are sanse bune sa-si atinga tinta de inflatie pe 2010

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Analistii ING au revizuit prognoza de inflatie pentru sfarsitul acestui an de la 4,9% la 4,1%, pe fondul masurilor anuntate de taiere a cheltuielilor sectorului public, si considera ca BNR are sanse bune sa-si atinga tinta de inflatie in acest an.


ING mentioneaza ca exista inca riscuri legate de agricultura, un leu mai slab sau preturi mai ridicate la combustibili. „Un alt risc mare pentru evolutia inflatiei provine dintr-o posibila majorare a TVA”, se spune intr-un raport al ING Bank Romania, citat de Mediafax. BNR a fixat pentru acest an o tinta de inflatie de 3,5%, cu un interval de variatie de plus/minus un punct procentual, si estimeaza ca rata anuala se va situa la 3,7%. Pe de alta parte, analistiii anticipeaza ca BNR va reduce dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale in sedinta din 30 iunie, la 6%, urmand sa mentina acest nivel pana la finele acestui an. Analistii ING Bank au revizuit in ultima saptamana prognoza privind evolutia PIB pentru acest an, de la o crestere economica de 0,9% la o contractie de 1,4%, si estimarile privind evolutia cursului de schimb valutar, unde anticipeaza deprecierea monedei nationale la 4,35 lei/euro in urmatoarele 12 luni, fata de prognoza anterioara de 3,9 lei/euro. De asemenea, ING a modificat in jos prognoza privind rata somajului la sfarsitul acestui an, de la 9,3% la 9%.

0 comentariu

yorgu 19-10-2010 - 21:23

Ce face opozitia daca si puterea se retrage de la discutii? Nu au forum. Nu se discuta motiunea.
Ce va face opozitia daca ia puterea si atunci cei care acum sunt la putere trec in opozitie si pun si ei primariile lor sa nu mai lucreze?
Vedeti ce imbecili avem?
Singura solutie sa treaca la negocieri cinstite si nu prin forta. Toti sa lucreze pentru ROMANIA si nu pentru ei si pentru moguli.

urbos 20-10-2010 - 02:12

Ma analfabetule ma, ce nu au ma? Forum? Hahahahaha! Asa ai auzit tu cu urechea bleaga?
Legat de subiect, cu cine vrei ba tu negocieri, cu alde Ceausescu si al sau PDL? Mai repeti si cretinismele lu Base, cu „moguilii”, retardatule.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult