Acasa BusinessEconomic Înghețata de cacao și cea de ciocolată, plină de aditivi alimentari

Înghețata de cacao și cea de ciocolată, plină de aditivi alimentari

scris de D.S.S.
5 afisari

Înghețata de cacao și cea de ciocolată au în conținut între 2 și 9 aditivi alimentari (E-uri), iar conținutul de cacao/pudră cacao variază între 1,3 – 25%, potrivit unui studiu realizat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPS România) – o9atitudine! pe produsele tip înghețată cu cacao/ciocolată ce se regăsesc pe piața din România.

În cadrul studiului au fost analizate 27 de produse tip înghețată cu cacao/ciocolată, achiziționate în mod aleatoriu și anonim în luna iulie 2014. Astfel, în ceea ce privește numărul de E-uri, din cele 27 de produse analizate, acesta variază între 2 și 9 E-uri, iar cel mai mare procent, 29,62%, îl reprezintă produsele care au în conținut 5 E-uri, urmat de produsele ce au în conținut 4 E-uri — 18,51% .

Potrivit studiului, 3,70% din produsele analizate conțin 2 aditivi alimentari, în timp ce un procent similar de astfel de produse conține 9 E-uri. De asemenea, conținutul de cacao/pudră cacao variază între 1,3 — 25 %, iar 25,92% din produsele studiate nu au menționat pe etichetă conținutul de cacao.

Studiul mai arată că gramajul produselor studiate variază între 36—120 grame, 81,48% din aceste produse au menționat pe etichetă valoarea energetic, iar 55,55% au menționat pe etichetă valoarea zaharurilor, care variază între 11 și 31 grame /100 grame de produs.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult