Acasa BusinessEconomic INS ne da sperante: PIB a luat-o putin in sus

INS ne da sperante: PIB a luat-o putin in sus

scris de Ziua Veche
2 afisari

Produsul Intern Brut in serie ajustata a crescut cu 0,3% in trimestrul II comparativ cu primul trimestru, dar ramane pe scadere semnificativa comparativ cu perioada similara din 2009, astfel ca economia s-a contractat in primele sase luni cu 1,5%, potrivit datelor semnal publicate de INS.

 

„Conform primelor estimari, Produsul intern brut in trimestrul II 2010 a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,3% comparativ cu trimestrul I 2010 (date ajustate sezonier). Fata de acelasi trimestru din anul 2009, Produsul intern brut a inregistrat o scadere cu 0,5% pe seria bruta si cu 0,6% pe seria ajustata sezonier”, se arata in comunicatul semnal transmis vineri de Institutul National de Statistica (INS), citat de Mediafax.

In semestrul I 2010 Produsul intern brut s-a redus cu 1,5%, comparativ cu semestrul I 2009, atat pe serie bruta cat si pe seria ajustata sezonier.

Datele sunt in linie cu anticipatiile analistiilor si ale expertilor FMI. Seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by declara recent ca desi economia va inregistra o usoara crestrere in al doilea trimestru, economia va reveni pe scadere in urmatoarele doua trimestre, astfel ca va inchide anul cu o contractie de 1,9%.

Economia a intrat in recesiune in trimestrul al treilea din 2008, odata cu scaderea Produsului Intern Brut in termeni ajustati sezoneri, fata de precedentele trei luni, cu 0,1%. Incepand de atunci, PIB-ul a inregistrat scaderi in fiecare trimestru, exceptand cresterea usoara, de 0,1%, din trimestrul al treilea din 2009.

 

0 comentariu

Masonescu ... 25-10-2010 - 20:48

Este un prilej sa vedem inca o data cum pe portile celei mai inalte demnitati masonice vrea sa intre in forta un IMPOSTOR – doctorul Radu Balanescu. De ce? Cateva argumente, ca raspuns, precum: desi are cea mai longeviva campanie (peste trei ani!) de promovare a dorintei de a accede la conducerea Masoneriei, R. Balanescu a venit cu un program plagiat in proportie de 80% si fara niciun proiect, fapt mai mult decat jenant, daca nu cumva chiar deplorabil; impostura din viata profesionala a devenit de notorietate, ceea ce l-a discreditat in lumea medicala (domnul doctor opereaza doar in cabinet!); sloganul programului „Masoneria pentru Romania”, este un rusinos furt intelectual; a invocat adesea ideea ca este un om al schimbarii, dar nu putem sa nu ne intrebam: Cum poate sa produca schimbare un om ale carui schimbari in viata sa le-au facut mereu altii?; viata personala este certamente imorala; „opera” stiintifica intrece in amploare realizarile de-o viata ale unui laureat Nobel… Mai vreti? Deocamdata, atat, dar, cu siguranta, vom continua sa dam la o parte presul de pe domnul doctor, mai cu seama in ceea ce priveste imoralitatea (tot felul de relatii in gama „extra”!), in viata de fiecare zi, precum si in componenta stiintifica a vietii domniei sale… Si inca ceva, R.B. tradeaza cu usurinta cu care respira. Dar, pe curand!

Victor Radulescu 26-10-2010 - 18:09

Nici despre Gheordunescu nu se spun lucruri prea bune (circula un e-mail cum ca ar fi fost turnator la Secu`, motiv pentru care Emil Constantinescu nu l-ar mai fi promovat director plin din adjunct).
Cat despre „tradarea” lui Balanescu, daca v-ati referit la ruperea lojei DW si despartirea de Savancea, tinand cont de lipsa de educatie a „printului intunericului” (asa e denumit Savancea de Ghiulbenghian) pot spune ca este nu numai de inteles, dar si de apreciat.
Oricum ar fi, ma mira interventia dvs. „in lumea profana”, interventie care intra in directa contradictie cu angajamentele luate atat atunci cand ati primit lumina, cat si la sporurile de salariu.

Masonescu ... 26-10-2010 - 19:01

Opinia despre Gheordunescu nu este sensibil mai „buna” decat cea despre Balanescu. Dimpotriva… Necazul este altul, R.Blanescu a exagerat neingaduit de mult in a ne arata ca poate mult mai mult decat poate, ceea ce il pune deseori intr-o situatie ridicola. Grav este ca a inceput sa nu mai realizeze cat este de ridicol, incercand sa fie el insusi prin carpeli de aiurea, acest lucru preocupandu-ma in chip legitim. In privinta tradarii, am avut in vedere faptul ca aceasta calitate il caracterizeza nativ. Or, cine tradeaza o data, poate trada oricand, pe oricine! Inca ceva, stiti bine acest lucru, dedublarea aceasta stridenta, esential antagonica, in sacru si profan determina, in ultima instanta, triumful profanului in forul Sacrului, al intunericului in plinul Luminii. Stiti bine!!! Nu in ultimul rand, si-a asumat, chiar daca printr-un rapt mai mult decat penibil, un slogan – Masoneria Romana pentru Romania, care il obliga sa angajeze in mod militant valorile nobile ale Masoneriei in progresul evident al Romaniei. Or, nu poti sa promovezi valori care nu fac parte din structura personalitatii tale, valori pe care doar le reciti, in chip solemn, fiindca asa da bine intr-un context sau altul. Din pacate…

Victor Radulescu 26-10-2010 - 20:16

Nu va contrazic, dar daca iese totusi Balanescu? Discutiile de genul acesta ar trebui sa ramana „acoperite”, in virtutea discretiei …
TAF
E

alamar 26-10-2010 - 20:38

Patriotii mioriciti lupta din greu pe baricade impotriva celor mai mari dusmani ai patriei ,care doresc dezmambrarea acesteia…

Patriotii mioritici sunt dedicati trup si suflet infrangerii celor mai periculosi inamici ai romaniei: masonii si evreii…

Intre timp steagul maghir flutura pe primariile din romania,tabere de instruire a viitorilor luptatori de strada sau infijntat pe teritoriul romaniei , finantate nici de masoni, nici de Israel,trei judete sunt gata sa fie smulse din trupul roamneiie, iar patriotii mioritici obtin victorie dupa victorie impotriva masonilor si evreilor…

Succes…

oblique 27-10-2010 - 01:23

Popoarele africane va primesc cu bratele deschise…

http://www.youtube.com/watch?v=NExuJHVpTrk&feature=related

Masonescu... 27-10-2010 - 05:00

Si intr-un caz, si in celalalt, voi proceda potrivit constiintei si crezului luminator al Ordinului. Oricare ar fi pretul! Oricum, alternativa din care trebuie sa alegem este cea mai rea din cate ar fi putut fi… Nu ne putem centra autoritatea slefuitoare a pietrei si credibilizarea nationala a faptei pe impostura, nedemnitate, minciuna, ieftin, degradare, ignoranta, coruptie, toleranta festiva, rele moravuri, lasitate, neadevar, orgolii si credinta de parada!

Adrian M 27-10-2010 - 05:57

de ce a murit J.F.K. masonilor?

nu cumva datorita crezului sau, exp.:

„într-o societate liberă şi deschisă […], ne opunem prin istoria şi moştenirea noastră societăţilor secrete, jurămintelor secrete şi procedurilor secrete”

gili 06-11-2010 - 14:24

Acuma , vad ca oricum o suciti , oricum va invirtiti tot cu un neispravit va alegeti pina la coada , n’asa?

gili 06-11-2010 - 14:33

Ce gheseft ai avea tu de tot mori de grija unuora sau altora nu pot pricepe ?!… Vaz ca iarasi te-a pleznit grija patriotilor acuma … Nu ar fi mai bine sa te grijesti de propria persoana si sa nu mai pui atita la suflet grija fata de altii ? Ca ma gindesc sa nu-ti plezbeasca dracului ceva la cap … A nu , nu ca m-as giji io fata de tine . De mine-mi este grija ca nu o sa mai am si io cu cine sa ma distrez o leaca p’acilea …

Constantin Gruia 06-11-2010 - 16:23

Sper in ancest context ca nimeni nu isi mai pune problema recunoasterii lojii Romanesti de catre Marea Loja a Scotiei in viitorul apropiat ,indiferent de eforturile concertate ale conationalilor aparteneti.
K.C.C.H. 32*
Constantin Gruia

Victor Radulescu 06-11-2010 - 21:09

… MM Balanescu se va tine de cuvant si va face ordinea promisa. Sunt curios ce se va intampla cand MMT EOC o sa predea registrele. Sa fi avut RF Ghiulbenghian dreptate in acuzatiile sale?
Cat despre recunoasterea internationala, poate ca vor fi probleme cu Loja Scotiei (desi „Loja Mama” ne-a recunoscut deja), insa „gurile rele” spun ca in baza lui Balanescu o sa obtinem recunoasterea Bruxelles-ului, ceea ce cu RF Gheordunescu n-ar fi fost posibil …

karenin 08-11-2010 - 11:33

„Loja lui sa-i fie Biserica, iar mare maestru Iisus Hristos Mantuitorul.”

Gh. Dumitrana 09-11-2010 - 15:10

Mai bine ajungea Mare Medic, dar se vede este greu sa evadezi din promiscuitatea profesionala…

Indianu 10-11-2010 - 05:39

Bre, Karenine,

Loja lui, decorata cromatic in violet si oranj, este la Cotroceni, bre, nu te-ai prins? Iar, Mare Maestru ii este Zeus, ce naiba! Balanescule, balanescule….

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult