Acasa BusinessEconomic INS: Nou minim istoric al inflaţiei în luna mai – 1,79%

INS: Nou minim istoric al inflaţiei în luna mai – 1,79%

scris de Laurentiu Banches
63 Afisari

În luna mai, creşterea preţurilor de consum faţă de aprilie a fost de 0,2 , rata anuală a inflaţiei atingând un nou minim istoric de 1,79%.

Inflatia a ajuns la un nou minim istoric in luna mai - 1,79%

În comunicatul Institutului Naţional de Statistică (INS) prezentat de mediafax, se anunţă că în luna mai 2012, faţă de aprilie, „preţurile mărfurilor alimentare au rămas relativ stabile, în timp ce preţurile mărfurilor nealimentare şi tarifele serviciilor au crescut cu 0,2%, respectiv 0,5%”. Dintre alimente, cartofii au înregistrat cea mai mare creştere de preţ, 12, 7%, fiind urmaţi de fructele proaspete cu 4,93%.

Comunicatul INS precizează că în ultimele 12 luni, „creşterea medie a preţurilor determinată pe baza IPC cât şi cea determinată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este de 3,5%”. În aprilie, rata anuală a inflaţiei coborâse de asemenea la un nou minim istoric, de 1,8%, ca urmare a ieftinirii alimentelor, creşterea preţurilor de consum faţă de martie fiind situată la doar 0,07%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS