Acasa BusinessEconomic INS: Preţurile producţiei industriale au stagnat în ianuarie

INS: Preţurile producţiei industriale au stagnat în ianuarie

scris de Z.V.
0 afisari

Preţurile producţiei industriale din România au stagnat în ianuarie faţă de ultima lună a anului trecut, pe piaţa internă înregistrându-se o scădere de 0,1%, iar pe cea externă un avans de 0,3%.

INS: Preţurile producţiei industriale au stagnat în ianuarie

Indicatorul analizat a înregistrat creşteri în industria bunurilor intermediare, cu 0,9%, industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu 0,5%, şi industria bunurilor de uz curent, cu 0,3%. Scăderi de preţuri s-au constatat la produsele energetice (cu 1%) şi industria bunurilor de capital (0,1%). potrivit datelor anunţate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). „Faţă de luna ianuarie 2013, preţurile producţiei industriale au fost mai mici cu 1,1%, cu 0,1 puncte procentuale sub creşterea înregistrată pe piaţa internă şi cu 0,2 puncte procentuale peste evoluţia înregistrată pe piaţa externă”, arată INS, într-un comunicat, remis de mediafax.

Preţurile producţiei industriale au crescut, comparativ cu prima lună a anului anterior, în industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu 1,7%, şi industria bunurilor de uz curent, cu 1,3%. Scăderi de preţuri s-au înregistrat la produsele energetice (2,9%), în industria bunurilor intermediare (1,6%) şi ce a bunurilor de capital (0,6%)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult