Acasa BusinessEconomic INS: Produsul Intern Brut (PIB) a crescut în primul semestru

INS: Produsul Intern Brut (PIB) a crescut în primul semestru

scris de Z.V.
9 afisari

Institutul Naţional de Statistică (INS) a publicat miercuri, 14 august, date care indicǎ o creștere cu 1.7% a PIB-ului ȋn primul semestru din 2013 comparat cu 2012.

INS: Produsul Intern Brut (PIB) a crescut în primul semestru (foto:infoprut.ro)

Produsul intern brut în trimestrul II 2013 a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,3% comparativ cu trimestrul I, arată datele. Economia a fost susţinută de creşterile de aproximativ 6 procente înregistrate în primul semestru de exporturi şi producţia industrială.

Luna trecută, INS a publicat date revizuite care arată că economia României a crescut în termeni reali cu 1,9 % în primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Recent, Fondul Monetar Internaţional a revizuit în sus prognoza de creştere economică a României pentru acest an, de  la 1,6% la 2%, potrivit Agerpres. Consiliul Fiscal apreciază drept realistă prognoza, în condiţiile în care un an agricol cel puţin normal va contribui substanţial la rata de creştere economică.

1 comentariu

Pribeagul 14-08-2013 - 22:13

Se pare ca a crescut degeaba, ba mai mult, se pare ca aceasta crestere ne-a sarcit.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult