Acasa BusinessEconomic INS: Romȃnii au consumat mai multe alimente, bǎuturi și tutun ȋn 2014

INS: Romȃnii au consumat mai multe alimente, bǎuturi și tutun ȋn 2014

scris de Z.V.
2 afisari

Institutul Națioanle de Statisticǎ (INS) a anunțat, joi, 2 octombrie cǎ ȋn primele 8 luni ale anului, consumul de alimente, băuturi şi tutun a crescut cu 8,4%.

INS: Romȃnii au consumat mai multe alimente, bǎuturi și tutun ȋn 2014 (foto:flickr.com)

INS: Romȃnii au consumat mai multe alimente, bǎuturi și tutun ȋn 2014 (foto:flickr.com)

Afacerile din comerţul cu amănuntul, serie brută, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, au crescut în primele opt luni cu 7,6% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (11%) şi de produse alimentare, băuturi şi tutun (8,4%), a anunţat joi, 2 octombrie, INS ȋntr-un comunicat remis de mediafax. Totodatǎ, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate s-a majorat cu 0,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a urcat cu 7,6% în intervalul ianuarie-august, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,3%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+8%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,2%).

Afacerile din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2014, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,1% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%). Scăderi au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-1,6%) şi vânzările de produse nealimentare (-1,6%). Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2014, comparativ cu luna precedentă, a scăzut cu 0,6% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-2,2%) şi vânzările de produse nealimentare (-0,3%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 0,3%.

Comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2014, comparativ cu luna august 2013 a înregistrat o creştere cu 3,7% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,1%) şi la vânzările de produse nealimentare (+5,1%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,9%. Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2014, comparativ cu luna august 2013 a înregistrat o creştere cu 5,6% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,9%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+7,5%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 7,3%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult