Odată cu persistența volatilității cripromonedelor –Bitcoin a tranzacționat săptămâna trecută într-o gamă de 30.000 până la 44.000 USD – mai mulți oameni se întreabă dacă acest lucru va crea probleme pentru alte active financiare, cum ar fi acțiunile și obligațiunile.Volatilitatea pieței va continua, în timp ce multe guverne și bănci centrale rămân îngrijorate cu privire la riscurile pe care le prezintă criptomondele pentru securitatea națională și stabilitatea economică și financiară.
China și Marea Britanie intenționează să emită propriile monede digitale punând presiune de reglementare asupra atractivității și viabilității variantelor descentralizate, cum ar fi Bitcoin. Într-adevăr, aceasta ar putea fi o motivație din spatele acțiunilor recente anti-Bitcoin ale Chinei.
Economiștii de la Bloomberg subliniază că “amenințările investitorilor” trebuie monitorizate îndeaproape atât de participanții la piață, cât și de autoritățile financiare, “mai ales atunci când prea mulți circulă atât de repede pe autostrada de risc financiar”.