Acasa BusinessEconomic Isărescu anunţă scăderea preţurilor alimentelor

Isărescu anunţă scăderea preţurilor alimentelor

scris de B.C.R
2 afisari

Preţurile produselor alimentare ar putea scădea în continuare, iar revenirea lor după creşterile din primele patru luni a fost un factor principal care a determinat Banca Naţională a României /BNR/ să revizuiască proiecţia de inflaţie pentru 2011 de la 5,1% la 4,6%, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Mugur Isarescu a anuntat tinta de inflatie pe 2011‘Este posibil să avem în continuare o scădere a preţurilor produselor alimentare’, a afirmat luni guvernatorul BNR, la prezentarea raportului trimestrial asupra inflaţiei.

Isărescu, citat de Agerpres, a amintit de deteriorarea proiecţiilor de inflaţie ale BNR pe fondul creşterilor de preţuri la energie, ţiţei şi legume şi că, la acest moment, perspectivele s-au îmbunătăţit, iar o scădere în continuare a preţurilor la alimente va face ca datele privind inflaţia să arate şi mai bine.

Isărescu a mai apreciat că este posibil ca încercarea autorităţilor de a fiscaliza mai bine piaţa produselor agroalimentare să fi împins preţurile în sus în primul trimestru din 2011, pentru ca ulterior acestea să revină la normal.

Ţinta de inflaţie a băncii centrale este la 3% plus/minus un punct procentual pentru acest an şi 2012, iar pentru 2013 de 2,5% plus/minus un punct procentual.

1 comentariu

Pribeagul 08-08-2011 - 17:33

:))

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS