Acasa BusinessEconomic Isarescu are incredere in leu, desi inflatia va urca la 8%

Isarescu are incredere in leu, desi inflatia va urca la 8%

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Cresterea TVA la 24% ar transmite aritmetic un avans de circa 3,9 procente asupra inflatiei si chiar daca BNR nu-si modifica tinta, prognoza urca la 8%, a aratat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.


 

“Fara sa modificam tinta de inflatie (de 3,5 plus sau minus 1%-n.r.) pe 2010, avem o proiectie in care trebuie sa ne incadram, insa nu este proiectia noastra finala pentru acest an. Proiectia finala o vom da probabil publicitatii la inceputul lunii august”, a spus Isarescu, citat de NewsIn. “In mod categoric, cifra de inflatie pe finalul anului s-ar putea sa fie mai mica decat cea inscrisa in documentul cu Fondul”, a mai precizat guvernatorul.

Mugur Isarescu a sustinut ca el personal isi va pastra veniturile in moneda nationala: “Cand evolutiile pietei valutare au reinflamat pasiunile, vrem sa transmitem un semnal de incredere… Am incredere in leu”. “Am vazut o informatie eronata, tin sa o corectez, pesemne ca nu am incredere in leu, fiindca nu imi tin economiile in lei… voi tine grosul economiilor in lei, iar faptul ca nu am economii in lei a fost o decizie din motive pur familiale… Veniturile mele principale fiind in lei, acolo vreau sa economisesc in viitor”, a insistat guvernatorul. Conform declaratiei de avere publicate pe site-ul BNR, Mugur Isarescu economiseste preponderent (circa 95%) in valuta, aproximativ 79,5% din depozitele sale fiind in euro, circa 15% in dolari, si doar 5,5% in lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult