Acasa BusinessEconomic Isarescu evita iesirile ca sa nu fie intrebat de curs

Isarescu evita iesirile ca sa nu fie intrebat de curs

scris de Ziua Veche
2 afisari

.De 15 ani am renuntat sa mai ies in public la restaurant pentru ca imi statea mancarea in gat. In timp ce mancam veneau oamenii sa ma intrebe cat va fi maine sau poimaine cursul leului. In Romania toti sunt foarte interesati de curs si o parte din succesele conferintelor organizate de BNR se datoreaza si acestei seductii a cursului”, a declarat joi guvernatorul Bancii Nationale Mugur Isarescu la o conferinta pe teme economice, citat de Hotnews.


Guvernatorul a apreciat ca adesea “cursul e influentat de vociferari, de cei care au posibilitatea sa fie auziti in media”. “Eu sunt de partea celor care sustin ca Romania trebuie sa isi calculeze propriul curs potential. Ar fi bine un institut de cercetare sa o faca, nu neaparat BNR”, a subliniat Isarescu. El a adaugat: “Trebuie sa dezbatem metodologic acest curs de schimb. In 2001-2002 cursul de schimb a dezavantajat exportatorii. Niciun exportator nu s-a plans insa. In 2006, cand iar ii dezavantaja, au venit la BNR si au stat in ploaie strigand: ‘Isarescu nu uita, Banca asta nu-i a ta’. I-am chemat inauntru si le-am dat un ceai cald”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS