Acasa BusinessEconomic Isărescu explică cum n-a explodat preţul combustibililor

Isărescu explică cum n-a explodat preţul combustibililor

scris de Z.V.
2 afisari

Aprecierea leului faţă de dolarul american a atenuat în mare măsură creşterea preţurilor combustibililor, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), astăzi, cu ocazia prezentării raportului trimestrial asupra infaţiei.

Mugur IsarescuAprecierea nominală a leului faţă de dolar a fost substanţială, de peste 10%, şi a atenuat în mare măsură şocuri mai mari pe piaţa combustibililor, a spus Mugur Isărescu.

„Majorările de preţuri de la noi au fost o consecinţă a şocurilor adverse de pe pieţele externe. Am asistat la creşteri semnificative ale cotaţiilor internaţionale ale petrolului. Accizele interne s-au majorat, ceea ce a condus la creşterea suplimentară a preţurilor combustibililor pe piaţa internă”, a explicat guvernatorul. El a mai spus că pentru temperarea presiunilor inflaţioniste din ultima perioadă a acţionant persistenţa deficitului de cerere. „Creşterile salariale se situează în continuare sub creşterile de productivitate”, a mai spus Mugur Isărescu, citat de Evenimentul Zilei.

1 comentariu

digital 05-05-2011 - 13:46

iar al bagati in seama pe rahatul asta?! dati-l afara odata pe cretin!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult