Acasa BusinessEconomic Isărescu: Vom trăi mai bine abia din 2012

Isărescu: Vom trăi mai bine abia din 2012

scris de Ziua Veche
1 afisari

Mugur IsarescuPopulaţia va simţi o creştere a nivelului de trai abia în 2012, deşi economia ar putea avansa anul viitor chiar cu mai mult de 1,5%, întrucât este nevoie de un an şi jumătate pentru ca îmbunătăţirea să fie sesizabilă la nivel general, a declarat vineri la RRA, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

 

 „Eu am spus că, conform datelor pe care le avem în prezent şi programului de politici care funcţionează, probabil creşterea nivelului de trai se va simţi de către populaţie în 2012, dar acest lucru nu înseamnă că în 2011 vom avea în continuare scădere de activitate economică. Noi prognozăm pentru la anul o creştere economică în jur de 1,5%, poate chiar mai mult. Nu va fi însă suficientă pentru a se simţi în buzunarele oamenilor, ca un sentiment general. Există şi o regulă, după o asemenea ajustare şi după o reluare a creşterii economice mai este nevoie de un an – un an şi jumătate pentru ca populaţia să poată percepe îmbunătăţirea, de aceea v-am spus 2012. Discutăm cu cifre globale, la nivelul întregii ţări”, a spus Isărescu la RRA, potrivit Mediafax. 

Oficialul BNR a arătat că este posibil ca anumite categorii ale populaţiei să simtă îmbunătăţirea mai devreme , dând ca exemplu exportatorii, unde se înregistrează o creştere „sensibilă” de aproape 12 luni, iar dacă tendinţele vor continua, secotorul va închide acest an în urcare cu 20%. 

„Pot să fie sectoare care au făcut reforma mai repede şi unde lucrurile se îmbunătăţesc mai repede şi sectoare unde se întârzie, datorită rezistenţei la schimbare, sau cauze obiective, lucrurile trenează, iar acolo lucrurile se vor îmbuntăţi mai târziu de 2012″, a arătat Isărescu. 

Întrebat anterior de reporter cât va mai fi rău şi când va începe binele pentru populaţie, Isărescu a spuns: „Depinde de ce înseamnă răul şi binele. Pentru un doctor operaţia nu înseamnă rău, înseamnă bine, pentru pacient, până nu iese din sala de operaţie şi nu scapă, e rău de tot”.  

În opinia guvernatorului BNR, corecţia nivelului de trai este inevitabilă şi vine după o perioadă în care creşterile au fost excesive, inclusiv la venituri.

 

0 comentariu

Observator 03-11-2010 - 11:58

Dracii or să ne găsească în următorii patru ani. Căci aşa se întâmplă în America. Democraţii muncesc asiduu să se aleagă praful, după care republicanii „sunt lăsaţi” să preia puterea ca să re-îndrepte lucrurile, iar această „îndreptare” se face pe fondul unei recesiuni insuportabile, pentru ca, după ce se revine la normal, alegătorul american să-i arunce din nou la trash pe republicani iar democraţii să revină la putere cînd totul e bine mersi! Căci aşa se petrec lucrurile în politica americană în senat şi la cameră: republicanii se ridică în picioare şi strigă din toţi bojocii lor: avem cea mai proastă idee!, după care democraţii se ridică şi ei în picioare enervaţi la culme şi declară: iar noi o vom face şi mai de rahat!

Titi 03-11-2010 - 20:24

..toate problemele acute pe plan Mondial se vor rezolva cu al 3-lea „Razboi Mondial”care se apropie in pasi alergatori…..
Important „noroc si virtute,sa avem ce bea si ce….fu…te”!

caramache 03-11-2010 - 22:44

esti penibil vulgar lipsit de ratiune

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult