Acasa BusinessEconomic Italienii dau 1 milion de euro pentru viticultura R. Moldova

Italienii dau 1 milion de euro pentru viticultura R. Moldova

scris de M.A.
10 afisari

Italia va acorda 1 milion de euro Republicii Moldova pentru relansarea sectorului viti-vinicol.

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a semnat luni un memorandum în acest sens cu Asociaţia Sviluppo Culturale & Promozione Italianita din Italia. Specialişti italieni vor instrui viticultorii moldoveni să valorifice creditul de 75 de milioane de euro, acordat Chişinăului în septembrie 2010 de către Banca Europeană pentru Investiţii, transmite Moldpres.

„Aceasta este contribuţia Italiei la procesul de integrare europeană a Moldovei, printr-un sector care oferă locuri de muncă şi în care sunt implicaţi mulţi angajaţi”, a declarat, înainte de semnarea documentului, ambasadorul italian în R. Moldova, Stefano de Leo.

„Ne angajăm să implementăm acest acord în modul cuvenit şi vă asigurăm că vom fi ambii mândri de rezultate”, a spus, la rândul său, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov.

„Este foarte greu acum, când demarează proiectul, deoarece majoritatea beneficiarilor trebuie pregătiţi, planurile de afaceri trebuie examinate cu multă atenţie”, a continuat Bumacov, referindu-se la derularea proiectului prin care Uniunea Europeană contribuie la relansarea ramurii viti-vinicole moldoveneşti.

În baza memorandumului semnat luni, experţi italieni vor instrui viticultorii moldoveni în aspecte ce ţin de retehnologizarea producţiei, marketingul şi vânzarea vinurilor de calitate. De asemenea, o parte din grantul italian de un milion de euro va fi valorificată pentru popularizarea proiectului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult