Acasa BusinessEconomic Iulie. România, locul II în UE la creşterea producţiei industriale

Iulie. România, locul II în UE la creşterea producţiei industriale

scris de L.M.
63 Afisari

Iulie. România, locul II în UE la creşterea producţiei industriale, potrivit datelor publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Iulie. România, locul II în UE la creşterea producţiei industriale

Iulie. România, locul II în UE la creşterea producţiei industriale

Producţia industrială a scăzut cu 2,1% în zona euro şi cu 1,7% în Uniunea Europeană, în luna iulie 2013, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, dar cele mai mari creşteri din rândul statelor membre UE au fost înregistrate în Estonia şi România, transmite Agerpres. Potrivit Eurostat, producţia industrială a scăzut în 15 state membre, a crescut în şapte state şi a rămas stabilă în Slovenia. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Estonia (7,8%), România (7,3%) şi Polonia (3,8%).

În iulie 2013 comparativ cu luna precedentă, producţia industrială a scăzut cu 1,5% în zona euro şi cu 1% în Uniunea Europeană. Potrivit Eurostat, producţia industrială a scăzut în 12 state membre (inclusiv în România), a crescut în zece state membre şi a rămas stabilă în Marea Britanie. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Irlanda (minus 8,7%), Malta (minus 6,7%), Portugalia (minus 3,2%), Grecia (minus 2,8%) şi Germania (minus 2,3%). Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Lituania (3,3%), Danemarca (2,3%), Estonia (2,1%) şi Finlanda (2%).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS