Acasa BusinessEconomic Japonia renunțǎ la energia nuclearǎ. Reactorul 3 Oi ȋnchis

Japonia renunțǎ la energia nuclearǎ. Reactorul 3 Oi ȋnchis

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Unul dintre cele două reactoare nucleare ale Japoniei rămase în serviciu a fost închis marţi, 3 septembrie, al doilea urmând să se închidă la jumătatea lui septembrie.

Japonia renunțǎ la energia nuclearǎ. Reactorul 3 Oi ȋnchis (foto:japan-daily.com)

Procedurile de oprire pentru mentenanţă a reactorului 3 d’Ohi (sau Oi, vest), începute luni dimineaţă, s-au încheiat iar reactorul a fost complet închis marţi dimineaţă, a declarat un responsabil al companiei Kansai Electric Power (Kepco). Închiderea este destinată să permită operatorului să se pregătească pentru inspecţiile obligatorii după 13 luni de exploatare în continuu. Al doilea reactor aflat încă în funcţiune, unitatea 4 d’Oi, va fi închis la 15 septembrie.

Data repunerii lor în funcţiune nu este cunoscută. Unitatea 3 a fost relansată la 1 iulie 2012. Este vorba de prima repornire reală de la accidentul de la Fukushima în martie 2011 şi sfârşitul unei scurte perioade fără energie atomică.Unitatea 4 a fost la rândul său reactivată la 19 iulie 2012. Toate centralele japoneze au fost oprite progresiv pe termen necunoscut în urma accidentului de la Fukushima cauzat de seismul şi tsunami-ul de la 11 martie 2011 în nord-estul Japoniei. Potrivit mediafax, cȃnd vor fi oprite reactoarele 3 şi 4, Japonia se va găsi din nou fără energie nucleară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult