Acasa BusinessEconomic UPDATE: Jeffrey Franks: Creştere zero, sau chiar negativă, în 2010

UPDATE: Jeffrey Franks: Creştere zero, sau chiar negativă, în 2010

scris de Ziua Veche
0 afisari

.România va avea o creştere zero, sau chiar negativă, în 2010, a declarat, luni, şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, la încheierea misiunii de evaluare de la Bucureşti, transmite Agerpres. „România va avea o creştere zero sau chiar negativă în 2010, iar fără măsuri deficitul public ar putea fi de 9,1 la sută şi va deveni nesustenabil. Am convenit un deficit de 6,8 la sută din PIB”, aspus Franks.


Autorităţile trebuie să accelereze acţiunile de evitare a evaziunii, a subliniat Franks, aceasta fiind o sursă de creştere a colectărilor la buget. Performanţele economice ale României au fost relativ bune, pană la sfârşitul lunii martie, a apreciat Jeffrey Franks. „900 milioane euro vor fi transferaţi României la sfârşitul evalurării”, a spus acesta.

UPDATE: „Discuţia în bordul FMI poate fi amânată atâta timp cât este necesar guvernului român pentru a aplica măsurile promise în Scrisoarea de intenţie. În cazul în care aplicarea măsurilor va întârzia mai mult, aproximativ două luni, tranşa a cincea poate fi amânată şi acordată României împreună cu cea de a şasea”, a precizat Jeffrey Franks. Potrivit acestuia, dacă măsurile vor fi aplicate, România ar putea să primească tranşa la sfârşitul lunii iunie.

Legea unitară a pensiilor va trebui aprobată de Parlament, astfel încât sistemul de pensii să devină viabil şi să dispună de resurse pentru a proteja persoanele în vârstă, a declarat Jeffrey Franks. El a precizat că s-a convenit cu Guvernul asupra unor reforme structurale şi a subliniat că măsurile care vor fi luate de Executiv nu au fost impuse de FMI.

„Noi nu am impus această alternativă. Ea a fost aleasă de Guvern, dar ea are sprijinul nostru.
Este nevoie de măsuri ferme pentru a evita ca ţara să fie afectată de furtunile economice care afectează alte ţări. Pachetul de măsuri propus de autorităţi este necesar. Cu o implementare fermă, aceste măsuri vor scoate România din criză”, a spus şeful misiunii FMI.

0 comentariu

Rasputin 18-10-2010 - 11:17

…în comuna Ilieni au sediul multe aşa zise ONG-uri de sorginte maghiară, înscrise de iredentişti unguri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult