Acasa BusinessEconomic Joi, se scumpesc tigarile

Joi, se scumpesc tigarile

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Preturile tigarilor vor creste, joi, in medie cu un leu pe pachet, dupa majorarea TVA si a garantiilor pentru antrepozitele fiscale.Cel mai ieftin pachet de tigari va costa 9,9 lei.


„La majorarea pretului contribuie cresterea TVA si faptul ca prin ordonanta pentru combaterea evaziunii fiscale creste nivelul garantiilor pentru antrepozitele fiscale”, a declarat Gilda Lazar, directorul corporate affairs al JTI România, pentru Mediafax. „In Moldova, cel mai ieftin pachet de tigari costa echivalentul unui leu românesc. Ne asteptam la o reizbucnire a contrabandei, in conditiile in care aceasta scazuse in mai la 26,8% din totalul pietei, fata de 36,2 in luna ianuarie”, a precizat Gilda Lazar. De la 1 ianuarie 2010, acciza la tigarete a urcat de la 64 euro la 74 de euro, iar pretul celor mai bine vândute sortimente a atins 10 lei, ceea ce inseamna o crestere de peste 50% fata de inceputul anului trecut. Comparativ cu inceputul lui 2009, acciza la tigari este mai mare cu 48%, la care se adauga o crestere cu 14% din cursul de schimb utilizat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult