Acasa BusinessEconomic Joint-venture romano-georgiano-azer privind livrarea gazului in Europa

Joint-venture romano-georgiano-azer privind livrarea gazului in Europa

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Romania, Georgia si Azerbaidjan au semnat miercuri la Tbilisi un acord privind infiintarea unei intreprinderi comune pentru realizarea unui proiect privind transportul gazului azer in Europa. Astfel, in urmatoarele 30 de zile va fi infiintata intreprinderea comuna care se va ocupa de realizarea proiectului precum si de elaborarea unui studiu de fezabilitate, scrie RBK Daily.


Oficiali din Romania, Georgia si Azerbaidjan au semnat miercuri la Tbilisi un acord referitor la crearea unei intreprinderi comune privind transportarea gazului azer in Europa. Ministrul roman al Economiei, Adriean Videanu, ministrul Industriei si Energiei din Azerbaidjan, Natik Aliev, si ministrul georgian al Energiei, Alexandr Hetaguri, au semnat o document prin care, in urmatoarele 30 de zile, va fi infiintata intreprinderea comuna, care se va ocupa de realizarea proiectului precum si de elaborarea unui studiu de fezabilitate.

Proiectul este foarte important, el ne va permite sa diversificam livrarile de gaz azer in Europa. Noi consideram ca diversificarea cailor de livrare a petrolului si a gazelor in Europa constituie una dintre cele mai urgente sarcini”, a declarat ministrul Aliev. Adriean Videanu a precizat ca gazul din Azerbaidjan va permite aprovizionarea Europei cu energie, intr-o anumita masura, iar Romania va avea un rol activ in acest proces.

Romania, Georgia si Azerbaidjan a semnat la Bucuresti, pe 13 aprilie 2010, un memorandum care asigura suportul pentru proiectul de transport al gazelor din Azerbaidjan, prin Georgia in Romania, si de aici in Uniunea Europeana. El prevede construirea a doua terminale de gaz natural lichefiat (proiectul AGRI). Costurile proiectului sunt estimate la 4-6 miliarde de euro, iar volumul livrarilor la 7-20 miliarde de metri cubi de gaz zilnic.

0 comentariu

Parpanghel 17-10-2010 - 22:30

Flescaitul Popeye , a mai luat o dusca de spinnath, si s-a umflat temporar pe coarda (vocala,evident).Lasa-l NUTZICA, CANCIALACU nu poate aprecia nici o ..veritabila doamna cu vuiitoane!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult