Acasa BusinessEconomic Kilometrul de autostrada din Bulgaria de 12 ori mai ieftin decat cel din Romania

Kilometrul de autostrada din Bulgaria de 12 ori mai ieftin decat cel din Romania

scris de Ziua Veche
16 afisari

.Un kilometru de autostrada costa 27 milioane de euro in Romania si doar 2,2 milioane de euro in Bulgaria, a declarat luni, premierul bulgar Boiko Borisov.

Potrivit Agerpres, seful guvernului bulgar a dat startul construirii unui tronson de autostrada, intre orasele Stara Zagora si Nova Zagora, si, cu aceasta ocazie, a prezentat ziaristilor cateva date despre costul unui kilometru de autostrada in diverse tari din Uniunea Europeana (UE).

In Austria si Grecia pretul este de 10 milioane de euro, in Ungaria – 11 milioane, in Germania si Cehia – 19 milioane, in Romania – 27 milioane de euro, in timp ce in Bulgaria doar 2,2 milioane de euro. Acest pret a fost oferit de consortiul bulgaresc Unified Highway Trace pentru tronsonul cu o lungime de 32 de kilometri din autostrada Tracia, care urmeaza sa lege orasul Burgas de pe litoralul Marii Negre de capitala Sofia si frontiera cu Serbia. Din cei 443 kilometri ai autostrazii, pana acum sunt terminati 280 kilometri. Acest tronson urmeaza sa fie terminat pana in vara anului 2012. Borisov i-a avertizat luni pe constructori ca statul nu le va plati niciun ban mai mult decat cel fixat in contract si nu va accepta nici o intarziere. Intreaga autostrada urmeaza sa fie gata in 2012. In ultimele doua luni urmeaza sa aiba loc si licitatiile pentru celelalte doua tronsoane neterminate intre Burgas si Sofia. Constructia celor 60 de kilometri intre Sofia si frontiera cu Serbia urmeaza sa inceapa cel mai probabil anul viitor.

0 comentariu

Anti-Observator 15-10-2010 - 08:39

Doamna Crtisna Vladu va multumim ca mai sint si ziaristi care nu sunt vinduti pedelistilor borfasi. Din pacate lumea inca nu s-a dezmeticit suficient sa isi dea seama ca aceste lepadaturi, infrunte cu bashescu trebuie sa primeasca un sut in gluteus maximus ca sa zboare de la conducerea tarii pe care au distrus-o.

Rolanda 15-10-2010 - 11:19

Astfel de editoriale nu mai sunt gustate de cititori precum se asteapta autorii lor. Publicul cititor s-a saturat de tinguiri si smiorcaieli de bocitoare. Publicul doreste sa se informeze cu ceea ce se intimpla in detaliu in locurile in care li se prepara realitatea de zi cu zi. De bocete suntem satui. Vrem sa citim lucruri precise, informatii clare de la fata locului. De reflectii si de interpretari suntem satui. Daca te numesti jurnalist si doresti sa ne informezi cu ce se intimpla „acolo”, pai, fa-o, si nu ne aburi cu bufeurile matale, tanti jurnalisto. Nu mai pot eu ca-l bestelesti pe Basescu. Besteleste-l pina nu mai poti, dar asta nu inseamna ca ai rezolvat problema. Problema tot in aer ramine. Daca vrei ca eu sa ma „incarc” pina intr-acolo incit s-o iau razna si sa ma duc in fata la Cotroceni si sa strig: iesi afara, javra ordinara, pai informeaza-ma pe cifre, date si fapte, si nu ma aburi cu bufeurile tale. Noi romanii nu am reusit in 20 de ani sa ne adaptam noii societati la care am fost transferati de cei care au dat jos comunismul. In 20 de ani mentalitatile noastre inca nu s-au transformat de nici un fel. La ce ma refer? Pai, in primul rind, noi inca mai muncim ca in comunism dar dorim sa traim ca in capitalism. Suntem tara cu cea mai mare frauda fiscala din Europa. Asta ce inseamna? Asta inseamna ca traim in doua societati capitaliste, una la negru, si alta inca imbracata in mantaua comunista iar peste toate ne-am procopsit cu niste politicieni de-a dreptul idioti, si asta ma refer la toti politicienii indiferent de partid sau coloratura. Inca nu suntem copti la minte pentru a intra in capitalism.

derma 16-10-2010 - 01:51

ai dreptate Rolanda. Articolul este hormonal. Femeile ar trebui sa se abtina in period.

geek-a-contra 16-10-2010 - 07:58

bla, bla, bla…..
bla, bla, bla…..
bla, bla, bla…..
bla, bla, bla…..

foaie verde loboda
curge apa-n beci…..

Matache 16-10-2010 - 10:07

ma bucur ca esti aproape de….baietzi !
Sunt sigur ca Fefe accepta de la tine si pareri mai…nuantate…te citesc cu drag si mi-e dor de-o…sueta !..

Juve 16-10-2010 - 17:07

Sindromul premenstrual razbate din scrierile tale….. iti doresc un singur lucru: sa-ti vina!

urbos 16-10-2010 - 19:00

Rolanda Rolanda, ai iestit de la sedinta PDL, otreapa mica? Sinteti pe duca viermilor. Si nu-ti mai da nume de femeie, mortii ma-tii de securist basit, ca tot poponar ramai.
Cu cine ti-o pui, cu juve? Ca vad ca si asta tot cu limba in curul betivului sta.

sorge 17-10-2010 - 06:41

Caci dupa poza ,ar parea sa ai vreo 30-35 .
Chiar daca ai avea mai putin [nu vreau sa te jignesc in legatura cu virsta ],acelasi lucru l ai fi putut scrie si intre anii 2000-2004 .Dar despre Iliescu si ai lui .
Ai sa mi spui ,ca chiar daca erai majora in acea perioada ,nu erai angajata la ZIUA.
Sigur;dar in articolul de azi ,ai fi putut mentiona acest lucru .[adica perioada 2000-2004 ].
Mai edificator ,ar fi fost sa fi pomenit bancul cu soriceii care se duceau cu totii in mare .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult