Acasa BusinessEconomic Lactatele și brânzeturile s-ar putea scumpi cu peste 20%

Lactatele și brânzeturile s-ar putea scumpi cu peste 20%

scris de C.S.
1 afisari

Lactatele și brânzeturile comercializate în piețele din România s-ar putea scumpi cu peste 20 de procente, începând de luna viitoare, odată cu intrarea în vigoare a noilor norme europene de certificare a calității.

Lactatele și brânzeturile s-ar putea scumpi cu peste 20%.

Astfel, comercianții produselor din lapte și derivatele acestuia vor fi obligați să obțină buletine lunare de analiză a laptelui. Noile certificate de sănătate vor fi eliberate de medicii veterinari din piețe și costă 180 de lei.

Laptele crud destinat vânzărilor către consumatorul final trebuie să îndeplinească criteriile de calitate cu privire la numărul total de germeni (max. 100.000/ml) şi de celule somatice (400.000/ml) prevăzute de legislaţie.

În condiţiile în care litrul de lapte se vinde în pieţe cu 2 lei, producătorul va trebui să vândă aproape 100 de litri de lapte pe lună doar ca să poată plăti buletinele de analiză.

Producătorii care deţin exploataţii mici (gospodării ale populaţiei), sau ferme de vaci producătoare de lapte, pot livra laptele crud către centrele de colectare lapte sau direct către unităţile de procesare a laptelui. De asemenea, ei pot comercializa laptele crud direct către consumatorul final, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.

Odată muls, laptele trebuie filtrat şi depozitat în vase curate, acoperite, într-o cameră separată de adăpostul vacilor, şi răcit imediat la o temperatură de maxim 8 grade Celsius atunci când este colectat zilnic, iar în caz contrar, la 6 grade.

Medicii veterinari oficiali care asigură supravegherea pieţelor agroalimentare vor verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare pentru transportul, depozitarea şi comercializarea laptelui şi a brânzeturilor obţinute de producătorii agricoli.

86 comentarii

BULA 15-01-2014 - 05:55

E necesara o lege prin care sa se limiteze castigul bisnitarilor (comerciantilor de orice fel) la cel mult 10% din pretul de achizitie a marfurilor de la producatori. Si sa nu se permits bisnita in cascada, vanzarile intre bisnitari, cu cresteri succesive de preturi. Adica sa nu castige mai multi bani bisnitarii decat aia care produc marfurile.

Tache 15-01-2014 - 06:06

Adaosul comercial maxim este de 30 %, si este normal. Dar tu nu intelegi DELOC influenta decisiva asupra situatiei, a aspectului FINANCIAR.

Pentru a creste vaci trebuie sa te imprumuti la banca, cu DOBANDA (toata economia este monetarizata). Nu poate exista activitate comerciala fara banci ! Fabricile de procesat laptele se imprumuta la banca, pentru a putea functiona, cu DOBANDA. Comerciantii, pentru a putea functiona, se imprumuta la banca, cu DOBANDA.

DOBANDA, peste DOBANDA, peste DOBANDA. Ce rezolvi tu, limitand profitul (brut) la 10%, luminatia ta ? Toti comerciantii si producatorii dau faliment si pleaca unde vad cu ochii. Iar tu ramai cu SITUATIA !!!

BULA 15-01-2014 - 07:37

Esti tare dubios (agent MOSAD). Le tii partea bisnitarilor. Un producator nu are profitul peste 7%, asa ca trebuie sa se limiteze si profitul bisnitarilor, sa nu-l lasam sa se kace pe noi, sa se lafaie in bani scosi usor de pe spinarea noastra. Stii de revolta producatorilor de rosii din Spania, carora lanturile de supermarket-uri nu le ofereau mai mult de 70 de eurocenti pe kilul de rosii, pe care le revindeau cu minim 4 euro/kil ? Cat de mare era profitul bisnitarilor, te-ai gandit ? Si producatorii nu castigau mai mult de 10 eurocenti pe kil, ca restul erau cheltuieli de productie.
In Romania nu e la fel, cu laptele (80 de bani la producator si 4 lei in superarket) ? Stii ca prin farmaciile din Romania se practica un adaos omercial de pana la 500%, la unele produse ? De ce sa platim atat de mult, ca sa ne ia bisnitarii de prosti ?

Iar finantarea trebuie sa se faca prin banci de stat, cu dobanda simbolica. Cei care sunt sanatosi la cap nu se incurca cu camatarii. Incep afacerile de la nivelul minim si se recapitalizeaza din profit. De asta sustin ca impozitele trebuie sa fie mici si ca profitul reinvestit sa fie neimpozabil.

Tache 15-01-2014 - 08:01

Toata lumea s-a prins ca esti un ANTIROMAN !!! Strigi tare ca ii iubesti pe romani, in timp ce le infigi un cutit in spate !!

BULA 15-01-2014 - 08:04

Esti agent MOSAD, kakatule !

Tache 15-01-2014 - 08:12

Jigodie nenorocita ! Neomule ! Ghinionul tau esta ca, ceea ce se intampla in Romania, se intampla peste tot in Lume, …..lumea se poate informa si judeca.

Nu mai tine cu scamatoriile de pe vremea martirului N. Ceausescu, scamatorii pe care le-ai invatat de la rabinul Moses Rosen !!!

jan dinu 15-01-2014 - 08:21

Bai Tache , uneori bei apa clocita ….
ar fi cazul s-o filtrezi ca-tzi intra
in curcumvolutiuni…shi faace doape
pe parcurs…
JD-USA

UnUL 15-01-2014 - 08:29

Bravo, Tăchiță, în viziunea (sau „vizuina”) ta criminalul Ceaușescu, care ne- înfometat și ne-a ținut în frig și întuneric mi bine de un deceniu a deveni „martir” Martir al cui sau a ce?.

Tache 15-01-2014 - 09:18

” Criminalul ” Ceausescu NU a fost un criminal !!!

Orice roman se poate privi in oglinda, sa se intrebe, a fost Ceausescu criminal ?

A fost cizmar, a fost taran, a fost prost, dar n-a fost criminal….. Doar evreii, care au fost furiosi pe el si au hotarat sa-l omoare, dar nu stiau cum, pe 10 decembrie 1989, aveau nevoie de 66 000 de romani morti (omorati de Ceausescu) pentru justificare, il urau DE MOARTE, cu mii de morti. Romanii vroiau doar sa-l dea la o parte, ca se sclerozase….

Ceausescu NU a fost un criminal. Dusmanii lui, insa, AU FOST CRIMINALI !

pathfinder 15-01-2014 - 09:34

@Tache
Sa-ti infometezi propriul popor doar ca sa platesti datoria externa e o crima.
Sa ingradesti orice fel de libertate a propriilor cetateni este o altfel de crima.
Sa-ti tii poporul in lesa folosind Securitatea si/sau lipsuri de toate felurile e de asemeni o crima.
Sa dezradacinezi popu.latia rurala si sa incerci sa o urbanizezi e o altfel de crima.
Sa platesti datoria aia externa in detrimentul proprii industrii care necesita modernizare (adicatelea investitii) e si asta o crima (economica de data asta…).

Si as putea continua mult si bine…

UnUL 15-01-2014 - 09:44

Tăchiță, ți-a răspuns excelent domnul Pathfinder, nu are rost să îți mai explic și eu.

Tache 15-01-2014 - 09:55

Sa-ti infometezi poporul pentru a plati datoria externa NU a fost o crima, asa cum istoria a demonstrat. Bravo Ceausescu ! Generatiile urmatoare il aclama (nu numai din Romania), pentru ca a dat un exemplu, exemplu pentru care a fost pedepsit cu moartea.

In rest, Ceausescu, rege taran al romanilor, cizmar de profesie, fara scoala (oricate diplome a acumulat), dar deosebit-deosebit de istetz….a clacat. Nici nu se putea intampla altfel, jocurile erau deja facute impotriva Romaniei, dupa „eliberarea” Europei in 1945.

A fost acelasi lucru si in est , dar si in vest. Si cu Ceausescu, si cu Charles de Gaulles.

Tache 15-01-2014 - 10:03

Ceea ce a fost atunci (apropo de datorii) a fost atunci. S-a incercat rezolvarea legala a problemei, cu pretul suferintei oamenilor.

Acum timpurile s-au schimbat si exista alt cuvant de ordine….VIOLENTA…..pana la crima.

Este clar ca singura solutie in fata problemei, a celor care vin sa-ti ia pamantul, nevasta si copii, dupa ce le-au castigat la alba-neagra, joc pe care te-au obligat sa-l joci cu pistolul la tampla……..este VIOLENTA si…OMORUL !!

Chestii de bun-simt !

pathfinder 15-01-2014 - 10:04

@Tache
1. Tu nu esti roman asa ca ai face mai bine sa taci.
2. cipcirip-cipcirip-cipcirip

Tache 15-01-2014 - 10:08

Eu sunt ROMAN…si roman de buna calitate. Recunoscut ca atare ! La fel ca si strabunicii mei, ca si bunicii mei, la fel cu parintii mei……dam mai mult decat primim, poporului roman.

pathfinder 15-01-2014 - 10:17

@Tache
Atunci, singura explicatie posibila este:
2. cipcirp-cipcirp-cipcirp

UnUL 15-01-2014 - 11:03

Un român care îl admiră și îl regretă pe Ceaușescu; asta e specia cea mai dăunătoare și mai periculoasă.

Tache 15-01-2014 - 11:19

Eu nu-l admir (era cizmar) si nu-l regret (era foamete pe vremea lui ) pe Ceausescu. Dar ma simt obligat sa-l judec cat mai obiectiv, ignorand orice fel de propaganda dusmanoasa impotriva lui.

UnUL 15-01-2014 - 12:00

Tăchiță, nu știu câți ani ai și dacă ai trăit sub Pingelică. Nici pe mine nu mă interesează niciun fel de „comentarii dușmănoase”; le FAC EU ÎNSUMI, BAZAT PE EXPERIENȚA CUMPLITĂ A VIEȚII COTIDIENE DIN ACEA PERIOADĂ: mizerie materială și morală, supraveghere și filaj permanent, telefoane înregistrate, corespondență cenzurată – uneori chiar și microfoane în propria casă sau la birou, imposibilitatea de a obține un pașaport, cultul deșănțat al personalității, imposibilitate de a promova sau de a da un doctorat dacă nu erai „de origine sănătoasă” sau/și membru PCR, etc. Numai când îmi amintesc de viața în „iepoca de aur” mi se face părul permanent. Și, nu, după tot ce am trăit, nu pot judeca „obiectiv”. (deși dacă izbutești să judeci obiectiv concluziile nu pot fi decât aceleași!).

Tache 15-01-2014 - 12:22

” FAC EU ÎNSUMI, BAZAT PE EXPERIENȚA CUMPLITĂ A VIEȚII COTIDIENE DIN ACEA PERIOADĂ: mizerie materială (ok) și morală ?, supraveghere și filaj permanent ?, telefoane înregistrate ?, corespondență cenzurată ? – uneori chiar și microfoane în propria casă ?sau la birou ?, imposibilitatea de a obține un pașaport (ok), cultul deșănțat al personalității (ok), imposibilitate de a promova sau de a da un doctorat dacă nu erai „de origine sănătoasă” sau/și membru PCR ?, etc.

Mizeria n-a fost peste tot la fel. Ea s-a concentrat cu precadere in zona in care ai trait tu. Da, am trait si eu sub Ceausescu.

UnUL 15-01-2014 - 12:57

Tăchiță, nu trebuie să dai copy-paste la postarea mea ca să fii mai convingător. Iar dacă nu ai trăit nimic din cele spuse de mine, probabil erai bine înfipt prin vreun post călduț sau erau chiar activist de partid, și, probabil, au o „origine socială sănătoasă”, cum se spunea pe atunci, nu una „putredă” ca mine. Avantaj tu.

UnUL 15-01-2014 - 13:00

P.S. Și mizeria nu era pe „zone”, cel puțin nu pe zone geografice, toți românii, fie ei din Ardeal, Moldova, Banat, Muntenia, etc. trăind la fel de prost. Dacă dai ideii de „zonă” un sens social, atunci ai dreptate și confirmi ceea ce scriam mai sus.

ValVerde 15-01-2014 - 14:46

Pst !! Tache….bai Tache!
Iti bese mintea.

mircea 15-01-2014 - 14:18

Apai pa marele NUL nu-l defecteaza ca el a crescut si se hraneste cu branza de Malac

UnUL 15-01-2014 - 14:35

mirciulică tace câteva ore, se gândește – evident fără niciun folos, căci nu posedă „instrumentul” necesar gândirii – apoi, fleoșc!, cu – și mai ales fără legătură cu ceva, un atac la „UnUL”; „și clopoțeii tilinca-linca!”

UnUL 15-01-2014 - 14:36

În ce te privește, mirciulică, toată lumea a supt de la mama, numai tu ai supt de la tata.

mircea 15-01-2014 - 14:43

numai ca tu Malacule major,vaccinat si responsabil la-i sustinut pe Ceausescu prin cotizatiil,i-l sustii pa Basescu pri mancaAtull de branza de MALKAC nu de suptul dela PMR-PCR si PDL

UnUL 15-01-2014 - 14:49

Deci tu nu ai fost membru PCR, mirciulică? Norocul tău: probabil au fost prea prost ca să îți propună cineva sa devii membru, că dacă îți propunea, nu cred că aveai curajul să refuzi.

mircea 15-01-2014 - 15:36

apai bre Malacule matale nu Mantale mananca branza de Malac si Udrea ca e neagra adica rroma

UnUL 15-01-2014 - 16:07

mirciulică, iar vorbești/scrii să te afli în treabă; fraza ta nu are niciun sens.

pathfinder 15-01-2014 - 16:13

@UnUL
Vrea doar sa fie porcos.
De parca nu ar fi ajuns calitatile pe care le-a demonstrat deja…

BULA 15-01-2014 - 06:05

Mi-a trecut o idee prin cap, dar n-am avut bani s-o pun in practica. Adica sa infiintez o firma care sa se ocupe cu achizitionarea de lapte de la producatori si cu vanzarea lui in cartiere. Noutatea ar consta in sterilizarea laptelui prin ultrasonare, in duba cu care se face transportul de la producator la centrul de vanzare. Simultan sa se faca si racirea. Si mai trebuie ca fiecare producator sa aiba containerul lui, ca in caz de ceva sa se descopere usor de la cine provine marfa de proasta calitate.
Ultrasonarea se poate folosi si in cazul mustului de struguri, pentru evitarea fermentarii. In anii ’70 erau mustarii prin piete, de unde se cumpara must la pahar (ca braga). Aici s-ar putea folosi sterilizarea cu ultrasunete. Din punct de vedere tehnic lucrurile sunt simple.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-01-2014 - 10:30

Prin asa …cap IDEATICA nu lipseste !
Ta/To Bwlla ,RAS-am ! ca de obicei !
Bey , sipphilyticule esti la intrecere socialista cu EQIVALENTUL ,
Pro’S Tache , sell cu 2 (doua) clase absolvite cu Magna cum Laudae !
Tu cu sefardeala te disputzi cu skursoarea hunnica aflat in stare de
W A N T E D by U S A , pt. EXCROCHERI !
Skursorilor …Sipphiliticilor !

BULA 15-01-2014 - 11:26

Ba kakatule, tu nu stii decat sa te iei de noi, cu jigniri si injurii. De la tine nu putem sa aflam ceva util, pentru ca esti un gunoi deficitar la capitolul inteligenta, fara cultura tehnica (si in general) si scarbos din fire.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-01-2014 - 12:25

Hay , Bwulla
Ma , atinsesi la … lingurica ! Zau !
Cum …plm , nu IO ti-am recomandat ,
Sa tii formol in casa, sa …administrezi in avannce ,
Cate 2 ml. in fosele …Trozny , deaqa mai IST -LIVE !
Iar tu , saptamanal la Dermato-Venerice la …BISMUThul
Din …DOTARE ( momentan , gratuit)
(Recunosc ,in fata plenului Marii Adunari – BLOGOsferice,
Ca nu am (detin) cultura ta ,
De closet , si nu le am cu diodele si semiconductori ,
Fabricati la I P R S -Baneasa)
Ref , la descendent, nimeni nu recomanda unui parinte
aflat cu un TREPANOMA ereditara , sa
PRO -cre-ZE.
Baga debaraua la cuptor ….

pathfinder 15-01-2014 - 10:44

🙂
Mda.
1. Ultrasonare in duba. In duba?!? 🙂
2. Simultan sa se faca si racirea. No shit. Simultan cu ultrasonarea?!?
3. Si mai trebuie ca fiecare producator sa aiba containerul lui…
Serios??? Ii dai tu banii sa cumpere containerul? Sau e gratis?
4. ” sa se descopere usor de la cine provine marfa de proasta calitate”
Si daca e gol containerul dupa ce-i iei marfa? La asta te-ai gandit?
Nu asta e ideea? Sa-i iei laptele?
Si daca pune unul „de calitate” dupa ce pleci tu cu duba ultrasonata?
Tip: grasimea laptelui se poate masura pe loc atunci cand il iei de la producator… Asa se face inca de pe vremea impuscatului.

5. Un sistem asemanator exista deja. Dar fara duba aia care ultrasoneaza si raceste simultan…

P.S. Simpaticule!!! 🙂
Bine ca nu ai avut bani…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-01-2014 - 10:57

Ce te mira findere , de la …sonatul de Banie !
asta , a mai avut idei , mirabolante !
Pwe timpul lui ceasca a dorit sa faca un …dispozitiv
De bruiere pe timpul Congresului P C R ….
EMBECILLY la NEC plus ULTRA !

BULA 15-01-2014 - 11:22

Te dai destept, dar puti de prost ce esti. Daca exista astfel de sisteme, la fabricile de procesare a laptelui, uite ca nimeni nu s-a gandit pana acum sa foloseasca sterilizarea prin ultrasunete in cazul laptelui achizitionat de la micii producatori. Ce ti se pare anormal ca fiecare furnizor sa aiba bidonul lui ? In America nu semneaza muncitorul pe fisa de productie a fiecarei piese ? E important ca cei care vand laptele (taranii) sa stie ca pot fi depistati usor si pot fi trasi la raspundere, in caz ca umbla cu chestii necurate.
Si e noua si ideea cu sterilizarea mustului (si a altor sucuri naturale) prin ultrasunete, direct la locul de producere (vanzare). Acum nu costa mult echipamentul de ultrasonare.
Uite ca tu esti batut in cap, iar eu am ceva apucaturi de evreu. Ca trebuie sa ai idei noi, sa misti ceva. M-as folosi de bisnita (din asta putin tehnicizata) numai pentru capitalizarea initiala, pentru ca eu am inclinatii spre cercetare-dezvoltare-productie. Dar in teorie, pentru ca am atatea probleme pe cap (copilul grav bolnav) ca nu-mi sta mintea la nimic de genul asta.

pathfinder 15-01-2014 - 11:28

🙂

pathfinder 15-01-2014 - 11:50

Combatem, combatem, dar … :
Sanatate copilului!

urbos 15-01-2014 - 11:50

Daca talamba te-a luat pe puncte, e clar ca-i inteligenta. Se usuca iarba sub ea. Ia uite, a reusit sa numere pana la 5 cretina.

UnUL 15-01-2014 - 12:05

Ce-i, Buboșel, ești invidios că nu știi nici măcar să numeri până la 5 ?

pathfinder 15-01-2014 - 12:05

Taci maaaa ca iar esti pe dinafara.

UnUL 15-01-2014 - 12:06

De ce nu încerci și tu, Scârboșel, să-ți numerotezi cu 1, 2, 3… înjurăturile (că idei nu ai)?

BULA 15-01-2014 - 12:15

Alea sunt puncte, niste vorbe aruncate la bascalie ? Ce era important, ideea de baza, am spus. Sa o puna in practica cine poate si are chef. Dar e de munca si cei mai multi vor sa castige bani doar cumparand ceva si revanzand, din specula de doi lei.

BULA 15-01-2014 - 11:33

…In duba?!?…

Da, ma, in masina cu care se transporta laptele de la tara (producatorii individuali) pana la chioscurile unde se vinde. Ca dureaza transportul cateva ore si in timpul asta laptele poate fi deja sterilizat. Le ia mama dracu pe bacterii si pe eventualii bacili care produc TBC-ul. Prin cavitatia produsa de ultasunetele de mare intensitate si distrug toti agentii patogeni.
Ce te miri asa, ca boul la poarta noua? Eu m-am referit la o idee de mica afacere, nu la ce se face de marile companii (care ridica mult pretul lactatelor).

pathfinder 15-01-2014 - 11:40

Ha!

Incepe neuronul sa functioneze…
Si de unde iei matale duba aia? De la ce producator?
Daca nu exista, cum construieti matale sistemul?!?
Serios acuma…
Si cam cat de mare va fi?
Si, mult mai important, cat va costa?

Simpaticule…

P.S. Raspunde si la celelalte observatii… sa vezi minune…

BULA 15-01-2014 - 12:10

Ba, eu sunt desfundat la minte si bun la tehnica. Cu ceva bani nu mi-ar fi greu sa realizez instalatia de sterilizare (si de racire), pe care sa o montez pe orice dubita (as prefera marca Renault). Nu sint ca tine, un popandau care se da mare intelectual. Dar nu am bani de asa ceva, am copilul bolnav si trebuie sa vad ce fac cu el si nici nu mai sunt asa de tanar ca sa ma tenteze marile averi. Aproape ca n-am ce face nici cu ce am strans pana acum.
Nu stau acum sa-ti dau toate detaliile, ca nu e cazul.

urbos 15-01-2014 - 12:13

Nu-i mai zice astuia de desfundat, ca-l exciti.

pathfinder 15-01-2014 - 12:18

@BULA
Bre, tu nu esti bun nici la teorie.
Te-am intrebat de dimensiunile si costurile „dubitei” aleia a lu’ matale si o dai cotita.
Habar nu ai.
Macar stii de ce te-am intrebat de dimensiuni?!?
Se pare ca esti si atehnic.

Si … dupa ce o realizezi stii ce urmeaza?!?
Tip: cam cate demersuri legale ai de facut?

Nici nu stiu de ce-mi bat capul cu tine…

@urbos
Tu ramai la obsesiile tale.

urbos 15-01-2014 - 12:23

Cam cate demersuri legale are de facut? Hahahahaha. Ce legatura are tampo chestia asta cu ideea? Sau vrei sa-i furi omului afacerea, javra mica?

BULA 15-01-2014 - 12:29

@pathfinder

Te bagi ca musca in lapte, in detalii tehnice pe care oricum nu le pricepi. Cred ca te duci cu masina in service pentru orice chestie minora. Esti cu pluta.
Cine te intreaba ce ai in dubita, o instalatie cat o lada frigorifica ? Ca dupa ultrasonare si racire laptele se pune din nou in bidoanele initiale. Sau se poate ultrasona direct in bidoane. Nu e nevoie de masini mari, ci de cateva dubite dotate corespunzator, care sa „baleieze” satele de langa oras (la cel mult 40 km).

pathfinder 15-01-2014 - 12:32

@urbos
Poetule atunci cand pornesti o afacere, de la o idee, trebuie sa te gandesti la costuri.
La toate costurile.

De aia l-am intrebat daca exista pe piata „duba” aia. Cum nu exista, daca are idee ce inseamna proiectarea (vezi dimensiunea) si realizarea propriu-zisa a „dubei” samd. Atat din punct de vedere al efortului „ingineresc” cat si a costurilor materiale.

Treaba suna bine, pentru idioti ca tine, dar omu’ trebuia sa-si puna roblema: cat spatiu util i-ar ramane lui in inventia asta sonata, cata energie ar consuma duba aia si, in cele din urma, daca se merita tinand cont ca transporta lapte… si nu diamante…
Si ar mai fi multe de spus…

Sa nu raman dator: de omologare ai auzit?!?

Ai inteles idiotel?
Am incercat sa-ti explic asa cum iti trebuie tie: pe litere…

pathfinder 15-01-2014 - 12:38

@BULA
Aha! Incepi sa te prinzi?

Poti sa-mi spui ce dispozitiv de ultrasonare comercial vrei sa folosesti? Si cam cat este dimensiunea acestuia?
Tip: in care sa incapa un bidon de lapte din ala de care amintesti…
Sau vrei sa imparti laptele in bidoane de 1L?!?

1. Ce dimensiune are?
2. Cat costa?!?
3. Cata electricitate foloseste?
4. Care este costul aditional al transportului?
5. Care este costul aditional al unui al doilea angajat in duba aia a lu’ matale?

Ha?
Hai ca ne apropiem … macar aici, de o concluzie…

urbos 15-01-2014 - 12:47

Mai bine ramai la teraformarea aia a lui Marte ma tampitule. Hahahaha! Acolo cum e ma cu detaliile astea care te chinuie?
Bula a avut o idee, partea legala e parte legala si nu despre asta era vorba.
Ca de obicei jeg mic, esti la varsta intrebarilor, tot intrebi ca muyerea, cum e aia, cum e ailala… spune tu in mortii ma-tii de semidoct daca ai ceva de zis. Asa face si viermele ala de lindic, ca asta e metoda prostului de a se da destept.

pathfinder 15-01-2014 - 12:55

@urbos
Ti-am zis ma ca esti pe langa…
Iar te-ai bagat unde nu te pricepi … iar te-ai facut de rahat.
Dar altfel nu esti tu, right?

urbos 15-01-2014 - 13:00

Pst, vierme, fa ce-am spus daca esti in stare. Raspunde-ti la intrebarile alea. Ia sa vedem gloabo.
Iar eu nu m-am bagat deocamdata in nimic fa tampo, nu vezi?

pathfinder 15-01-2014 - 13:05

urbos: care vrea neaparat sa se faca de rahat
„Iar eu nu m-am bagat deocamdata in nimic”

Pai si atunci ce faci aici in discutia BULA-pathfinder fara sa zici nimic?!?
Dar absolut nimic…

UnUL 15-01-2014 - 13:08

Păi nici nu s-a băgat acum, el e băgat până la gât în latrină încă din fragedă pruncie.

urbos 15-01-2014 - 13:13

Raspunde semidoctule!
N-o mai coti vierme mic si infect.
Tot eu ma fac de rahat? Hahaha!

UnUL 15-01-2014 - 13:17

nu, nu te faci acuma de rahat, Bubăoșet; TU EȘTI DE RAHAT TOT TIMPUL.

pathfinder 15-01-2014 - 13:19

@urbos
Mai rahatule.
Toate intrebarile alea sunt la locul lor si au un „destinatar” precis. Nu sunt eu ala. Nici tu.
Daca nu le-ai inteles rostul, mai bine taci.

Daca BULA tace, stie el de ce.
Daca va raspunde, ai sa vezi si rostul intrebarilor.

Ti-am mai spus sa nu te grabesti ca muista la puta…

P.S. Tu chiar esti atat de crunt de prost sau doar te faci?

urbos 15-01-2014 - 13:19

Nu m-am bagat pe subiect ma rujate, m-am bagat sa-ti atrag atentia ca iar esti cu gura deschisa si chilotii in vine, ceea ce e indecent.
Si faci scarba.

pathfinder 15-01-2014 - 13:21

@urbos
Iar obsesiile.
De data asta: chilotii pe vine!!!
Altceva stii?

urbos 15-01-2014 - 13:24

Jegos mic, ce faci mataluta e una din strategiile oricarui semidoct, pui intrebari, la care tu esti NUL, pentru ca sa primesti de la altul raspunsurile. Apoi poti face pe inteligentul negandu-le punct cu punct, ca te si pricepi la puncte(si asta arata ca esti un dobitoc care habar n-are dar se organizeaza, hahaha).
Deci jegule, daca aveai intr-adevar ceva de contrazis la ce spune bula, ii explicai tu ce se poate si ce nu se poate, si nu ramaneai la intrebari. Dar tu, esti doar un vierme mic si semidoct.

pathfinder 15-01-2014 - 13:34

@urbos
Nu ai inteles nimic, dar absolut nimic, din nou.
Dar asa esti tu.

Vezi ce am spus mai sus:
„Daca BULA tace, stie el de ce.”

Da’ tu nu si nu: Batman! Batman!

In rest, toata postarea ta, ca si celelalte de altfel, e o aiureala.

urbos 15-01-2014 - 13:43

Hahahahaha! Ba secatura, de ce taci TU ma javra? Pentru ca esti impotent semidoct. Pentru ca e asa cum am spus eu, astepti la cotitura, ca tu nu esti in stare de nimic. E tipic ma vierme pentru d-astia ca tine.
Iar Bula poate sa taca din mai multe motive, insa tu gunoiule NU ai putut sustine nici un punct de vedere, iar acu vrei sa pretinzi ca ai dreptate pe baza de deductie. Nu merge ma dihorule.

pathfinder 15-01-2014 - 13:47

@urbos
Semidoct poate fi unul care nu stie sa puna intrebarile potrivite.
Sau care nu le intelege rostul.

„NU ai putut sustine nici un punct de vedere” 🙂
Aici ai fost cel mai tare.
Pe de o parte: Ce n-am sustinut eu?
Pe de alta: Tu nici macar nu ai un punct de vedere!!!!

Amuzant, nu?

urbos 15-01-2014 - 14:00

Ma poola, nu e prima data cand aplici metoda asta de muyere proasta, mai e un specimen de aceeasi teapa, si ala cu sex incert, lindic zis valverde.
Intrebarile inteligente le pune cel care vrea sa invete, cel care insa stie despre ce e vorba, poate sa si raspunda la intrebari. Tu esti insa o nulitate care pune intrebari dand impresia ca stie. Daca stiai, nu te opreai la intrebari, e simplu.
Nu ai fost in stare sa argumentezi ca ideea lui Bula e inaplicabila, caci habar n-ai sa raspunzi la intrebarile pe care tu le-ai pus.
In alta ordine de idei, in locul lui Bula nu ti-as raspunde, tocmai ca sa nu intru in jocul tau de habarnist cu pretentii. Ai ceva de spus, atunci spune ca un barbat ma gunoiule, tu te fofila, hurjuma dreacu.

pathfinder 15-01-2014 - 14:04

@urbos
Uite ba rahatule, ii sugerez si lui BULA si boului din tine o firma: Elmasonic.
Uita-te tu boule pe preturi, pe specificatiile tehnice si dupa aia mai vorbim.
Ai sa intelegi, poate, si rostul intrebarilor.

P.S. Ti-am mai spus: tu pana nu te faci de ras nu te lasi.

BULA 15-01-2014 - 14:05

@pathfinder

Nu ti-am raspuns pentru ca am avut treaba la bucatarie. Vine copilul de la scoala si trebuie sa-i pun masa.

Insa bati campii cu detalii inutile in momentul asta, mai ales ca ti-am explicat ca nu am cu ce sa pornesc afacerea. Ideea de baza era sterilizarea cu ultrasunete, daca o fi careva suficient de pregatit sa o aplice. Ce vrei, sa-ti intocmesc o documentatie completa ? Ce castig la treaba asta? Parca ai fi un contabil idiot, nu un inginer, cum te dai.

urbos 15-01-2014 - 14:10

Despre preturi era vorba ma tampa? Hahahaha!
Dar macar am progresat un pic, ai zis si tu ceva, chiar daca dupa ce-ai cotrobait pe net. Ai invatat ceva azi.

Bula, nu-i zice ba d-astea , asta vrea doar sa-ti fure afacerea.

pathfinder 15-01-2014 - 14:25

@urbos
Pai ti-am spus acu’ ceva timp mai idiotule:
„Poetule atunci cand pornesti o afacere, de la o idee, trebuie sa te gandesti la costuri.”

Si nu e vorba doar depre „preturi” cum le spui tu idiotel.
Uita-te la specificatii, idiotel. (repetitie intentionata)

Si ai sa ajungi la intrebarile mele: dimensiune, cost, electricitate consumata, samd.

In cele din urma:
Vezi ca ai inteles, idiotel? (din nou intentionata)
Nu mai bine il lasai pe BULA?
Macar aveam si eu cu cine discuta…

urbos 15-01-2014 - 14:32

Ma cretinule, despre o idee era vorba, nu despre cum se face o afacere. Poate are Bula propria inventie tampitule si nu ti-a zis. Da-te dreacu de hurjuma penibila. Sau poate are un sponsor cacatule, ce te freaca pe tine grija? Ai inteles ba eczema ca nu despre asta era vorba?
Zi-ne cum faci teraformarea aia. Cu ce contabil, cu ce avize? Hahaha!

pathfinder 15-01-2014 - 14:37

@boul urbos
Ba fix despre costuri e vorba.
Ca o faceau altii inainte daca era fezabila.

Si … „sponsorii” aia nu-s asa prosti ca tine.
Iti explic pe litere iarasi daca nu intelegi…

Nu ti-am zis, ma, din prima:
„Taci maaaa ca iar esti pe dinafara.”?!?
Da’ tu: Batman! Batman!

P.S. Cum e sa te faci toata ziua de ras? 🙂

urbos 15-01-2014 - 14:40

O faceau altii inainte? Hahahahaha! Bine ba.
Noroc ca exista gunoieri d-astia a tine pe lume, ca daca ar fi toti intreprinzatori, n-ar mai avea cine sa slugareasca.
„O faceau altii inainte”! Hahahahaha! Te caracterizeaza treaba asta.

urbos 15-01-2014 - 14:42

Si lasa-l pe batman, zi cu teraformarea. Hahahahaha!

pathfinder 15-01-2014 - 14:50

@urbosica
Ce pricep io de aici: ai inteles, dar tot nu te lasi.
„Creierul de molusca” functioneaza!

Tot nu ai raspuns: cum e sa te faci toata ziua de ras?!?

urbos 15-01-2014 - 14:53

Ia zi ba teraformarea aia. Cat costa?

pathfinder 15-01-2014 - 14:59

🙂
Intreaba-ma unde trebuie.
Jartea mica…

pathfinder 15-01-2014 - 15:28

@BULA
„Ce vrei, sa-ti intocmesc o documentatie completa ? Ce castig la treaba asta? Parca ai fi un contabil idiot, nu un inginer, cum te dai.”

Scuze, acum am vazut si eu postarea.
Nu ma intereseaza documentatia completa sau ce castigi.

Am mai spus-o si pe forumul asta: detaliile nu sunt niciodata inutile. Doar prostii le ignora.

In sfarsit, alege tu orice model de dispozitiv de
ultrasonare comercial si fa calculele…
Dar nu din ala pentru 1L de lapte!
Sa-mi spui dupa aia daca ideea ti se mai pare asa atractiva…

La observatia cu contabilul: asta e viata, trebuie sa te gandesti si la asta. Sau in primul rand la asta, ca doar vorbim de idee de afacere. N-asa?

pathfinder 15-01-2014 - 11:41

Sa nu uit.

Bre, tu ai vazut vreodata cum se ia laptele de la producatorii de la tara?!?
Ai asistat la proces?
Sau vorbesti teoretic? 🙂

BULA 15-01-2014 - 11:55

Am copilarit la tara, la bunici, si stiu mai bine ca tine ce e pe acolo. Eu m-am referit la procesarea (sterilizarea) laptelui in drum spre punctele de vanzare. Tu cam te iei de mine ca sa zici ceva, ca sa te bagi in treaba.

pathfinder 15-01-2014 - 12:06

Si cu duba cum ramane? 🙂

ValVerde 15-01-2014 - 15:12

Bula,

1. tehnologia e noua si neverificata. Tu pleci de la premiza ca e buna. Mai ramine de demonstrat ca e asa.
Pina sa-si dea Ministerul Sanatatii avizul va trece multa vreme.

2. Au fost facute niste studii si se pare ca o problema majora a metodei de pasteurizare cu ultrasunete de intensitate inalta e ca distruge proteinele din lapte.
De asemenea schimba aciditatea (pH)

3. Deabia dupa ce se omologheaza metoda te poti gindi la solutiile practice de procesare (in duba vs la punct fix, instalatii industriale vs. instalatii portabile, tratament in bidon vs. ultrasonam vaca, etc)
Oricum, sari peste etape.

4. Nu trebuie sa te preocupi de certificatele de calitate, laptele respectiv nu se poate confunda cu cel prelucrat conventional pentru ca tratamentul cu ultrasunete ii schimba culoarea.

PS Deja ai decis ca duba trebuie sa fie Renault. La culoare te-ai gindit ?

ttp://books.google.com/books?id=jHR-czaYL18C&pg=PA447&lpg=PA447&dq=ultrasound+milk++pasteurized&source=bl&ots=macEe5PCrK&sig=ULaSH6xQsh4WxI3nKEH38tXByjE&hl=en&sa=X&ei=ZYXWUpx866GwBLqTgPgD&ved=0CD0Q6AEwAw#v=onepage&q=ultrasound%20milk%20%20pasteurized&f=false

Mircea 15-01-2014 - 15:01

urbos,
Am uitat sa te felicit cu ocazia Zilei culturii nationale. Felicitari si mii de scuze.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult