Acasa BusinessEconomic Leafa bugetarilor isi revine cu 10% anul viitor

Leafa bugetarilor isi revine cu 10% anul viitor

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Salariile bugetarilor vor creste anul viitor in medie cu 10%, cu conditia eliminarii celui de-al 13-lea salariu, alte majorari fiind posibile in functie de rezultatele restructurarii sectorului public, a anuntat miercuri la postul public de radio premierul Emil Boc.

“In 2011, salariile bugetarilor vor creste in raport cu diminuarea pe care au suferit-o acum, de 25%. Daca nu se acorda al 13-lea salariu, asa cum exista prevazut, putem avea din start pentru 2011 o crestere a salariilor, in raport cu cele diminuate, cu 10%. In functie de succesul procesului de restructurare, vom putea sa avem o crestere a salariilor in medie si cu mai mult de 10%, si vom vedea asta la sfarsitul procesului de restructurare”, a afirmat seful Executivului. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat inca de luni faptul ca fondul de salarii stabilit pentru anul viitor, corelat cu restructurarea a 60.000 posturi din sistemul public, permite o crestere salariala medie de peste 10%, pentru care ramane insa de stabilit cum va fi distribuita, in baza sistemului unitar. La randul sau, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a sustinut marti ca salariile bugetarilor ar putea reveni treptat la nivelul dinaintea reducerii cu 25%, petrecuta de la 1 iulie. Un alt anunt important facut de primul-ministru la postul public de radio a fost acela ca Guvernul va achita o parte dintre cele mai mari datorii ale statului, in principal in sectorul de sanatate, prin rectificarea bugetara care va fi efectuata pana la 20 august.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult