Acasa BusinessEconomic Leul pierde teren in fata euro si a dolarului

Leul pierde teren in fata euro si a dolarului

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Moneda nationala s-a apreciat in prima parte a sedintei interbancare de vineri, recuperand o parte din pierderile masive de peste noapte, dar cursul de referinta afisat de BNR a crescut cu 0,41 bani, la 4,1874 lei/euro, un nou maxim al ultimelor patru luni. O paritate superioara a fost publicata de banca centralala 5 ianuarie, cand euro a fost cotat la 4,2077 lei. In sesiunea de joi BNR a anuntat un curs de 4,1833 lei/euro, transmite Agerpres.


Leul s-a depreciat si in raport cu dolarul american, astfel ca referinta a urcat cu 0,92 bani, la 3,2851 lei/dolar, cel mai ridicat nivel din 18 martie 2009. La acea data, BNR a stabilit un curs de 3,2883 unitati. Primele cotatii ale zilei s-au situat la 4,21 – 4,2150 lei/euro, iar potrivit dealerilor paritatea a urcat peste noapte pana la un maxim de 4,24 lei/euro, miscare similara cu cea a valutelor din regiune. Cotatiile au fost influentate de prabusirea bursei americane cu 9% in ultimele doua ore ale sedintei de joi, afectata de o posibila eroare a sistemului. Ulterior, cursul a inceput sa coboare, leul fiind singura valuta din regiune care se aprecia, iar dealerii au apreciat ca banca nationala vinde euro pentru a ajuta moneda nationala. Paritatea a scazut treptat panala un minim de 4,1800 – 4,1820 lei/euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult