Acasa BusinessEconomic Leul se apreciaza pentru ca o banca “a primit bani de la mama ei”

Leul se apreciaza pentru ca o banca “a primit bani de la mama ei”

scris de Ziua Veche
1 afisari

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, considera ca aprecierea leului de marti este un semn bun, dar ca este doar o intamplare fericita, nu putem vorbi despre o tendinta. Euro a inregistrat marti cel mai mic curs, de la 7 ianurie 2009 – 4,07 lei.


Vasilescu stie secretul pentru care leul s-a apreciat atat de mult: „una dintre bacile romanesti cu capital strain a primit bani de la mama ei”. Consilierul BNR a explicat ca banii primiti de respectiva banca au trebuit sa fie schimbati din euro, pentru a putea fi inregistrati in contabilitate, aducand o suma considerabila pe piata valutara.

Analistii considera ca leul s-ar mai putea aprecia in perioada urmatoare, datorita sumelor de bani care vor fi trimise de romanii care lucreaza in strainatate. Vasilescu nu a comentat acest aspect. El a spus ca, daca BNR face o analiza, o tine pentru ea, pentru a nu influenta piata, iar cei care fac prognoze privitoare la cursul valutar nu sunt constanti.

„Anul trecut, analistii spuneau ca euro va ajunge la 4,75 lei. Anul acesta, aceiasi analisti au trecut de partea leului”, a spus Adrian Vasilescu, citat de Realitatea.net.

0 comentariu

p.vasile 12-10-2010 - 13:47

da sa dea ce 18 miliarde euro nu pai daca a vazut ca sintem prosti si merge hai intii sa regularizam datoria ca singurul soldat din istorie care trimitea pachet acasa e cel german in war 2 asa ca angela pina la retrocedare ia zii cu datoria wermachtului cum e ca sa carat petrol la greu si grine etc

Saint Gherman 13-10-2010 - 14:08

Doamna Europei a venit in România pentru…
1. Să-l avertizeze pe Băsescu să nu facă vreo prostie/imprudenţă în legătură cu Rep. Moldova şi să urmeze vreun scenariu georgian cu tancurile ruseşti la graniţa Europei… „În ceea ce priveşte vecinătatea imediată, obiectivul nostru este să rezolvăm conflictul dintre Moldova şi Transnistria. România poate juca aici un rol important. Ştiu că se fac eforturi pentru semnarea unui tratat de frontieră de către România şi Moldova, cred că este linia pe care trebuie să continuăm”
2. Să dea un semnal Ungariei asupra presiunilor sale autonomiste pe care le exercită în zonă încercând să creeze tensiuni în contra României… „Transilvania ar putea fi folosită ca exemplu de convieţuire interetnică pentru alte regiuni din Europa” a spus Angela Merkel chiar la Cluj-Napoca
3. Un semn de susţinere a României şi în colaborarea, cooperarea şi coordonarea transnaţională în cadrul şi în scopul desăvârşirii şi fortuirii Uniunii Europene chiar şi în Criza Economică şi combaterea Crizei tocmai prin cooperarea şi coordonarea între ţările încă divizate ale Uniunii… „Germania şi România vor reprezenta în continuare valorile europene şi vor juca rolul de moderatori pe scena internaţională. În uniunea Europeană trebuie să fie consolidat un destin comun, ţinând cont că actuala criză este o provocare care cere multe eforturi. Ea va fi înfruntată cu fermitate, dar poate fi învinsă doar dacă europenii lucrează împreună în acest sens.(…) Avem nevoie de o nouă arhitectură a Europei economice şi financiare”

Saint Gherman 13-10-2010 - 14:09

4. Menţinere a stabilităţii geo-politice din această parte de facto a Uniunii Europene dînd semnale atît Bucureştiului, Budapestei şi continuând la Sofia. Astfel Angela Merkel a venit să dea un semnal de echilibru în zona de periferie de la graniţa Europei, mai agitată puţin/nematurizată, pentru că se ştie că problemele apar mereu la periferie… Georgia, Republica Moldova, autonomia maghiară. Merkel a trecut să Pacifice Zona şi a preîntâmpina unor escaladări şi neplăceri viitoare pentru Ordinea Europeană din partea unor „înfierbântaţi” ca Băsescu, Tokeş, Orban.
Mulţumim Angela Merkel…:)
http://www.youtube.com/watch?v=iiw9xZA8x-s
http://www.youtube.com/watch?v=tk4tBRxhmD0

shanghai 13-10-2010 - 17:37

baţi câmpii cu pacificarea

Pribeagul 13-10-2010 - 17:59

„Transilvania ar putea fi folosită ca exemplu de convieţuire interetnică pentru alte regiuni din Europa” a spus Angela Merkel chiar la Cluj-Napoca”

Si RM este pamint rominesc si majoritatea cetatenilor ei sunt romani, ceilalti fiind colonisti. Este rusinos ca UE si doamnna Angela Merkel se fac ca nu stiu si nu inteleg asta, si sunt insensibili la chinurile moldovenilor.

Pina la urma, ce este sa se intimple se va intimpla, toti romanii vor fi impreuna!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult