Acasa BusinessEconomic Limitarea comisionului de rambursare anticipata a intrat in vigoare

Limitarea comisionului de rambursare anticipata a intrat in vigoare

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Ordonanta de Urgenta nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori a intrat in vigoare luni, 21 iunie. Ea prevede, printre altele, limitarea comisionului de rambursare anticipata la maximum 1%. Actul normativ se va aplica de luni tuturor contractelor de credit noi incheiate de banci, precizeaza realitatea.net.


De asemenea, bancile vor fi obligate ca, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei, sa modifice contractele aflate in derulare, prin acte aditionale. Actul normativ prevede eliminarea comisionului de rambursare anticipata la creditele cu dobanda variabila, atat a celor cu garantii imobiliare, cat si a celor fara acest tip de garantii, precum si limitarea la 1% a comisioanelor la credite cu dobanda fixa, daca perioada dintre rambursare si data convenita pentru incetarea contractului este mai mare de un an, si la 0,5%, daca aceasta perioada este mai mica de un an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult