Acasa BusinessEconomic Lista ţărilor în care e bine să alimentezi

Lista ţărilor în care e bine să alimentezi

scris de B.C.R
441 Afisari

Costurile de transport pentru cei care intenţionează să plece în vara aceasta peste graniţe cu maşina proprie  pot fi minimalizate dacă alimentează doar în ţările cu preţuri mici la benzină şi motorină.

preturi_tari_carburantSfatul cel mai important, oferit de money.ro: nu vă faceţi plinul din România, dacă aveţi de gând să tranzitaţi Bulgaria. Vecinii noştri au cele mai mici preţuri la benzină şi motorină din UE, astfel că de acolo vă puteţi umple şi canistrele. Preţul mediu al celui mai vândut sortiment de benzină, Euro Super 95, este de 1,16 euro, iar pentru motorină se percepe în medie 1,18 euro pe litru, potrivit buletinului săptămânal al UE, „Oil Buletin” din 20 iunie. În România preţul este de 1,23 de euro pe litru la benzină şi de 1,21 de euro la motorină.

În condiţiile în care nu treceţi prin Bulgaria, este mai ieftin să cumpăraţi cât mai mult din România. Asta dacă nu aveţi drum în Cipru, unde benzina costă 1,21 de euro pe litru iar motorina 1,27 lei pe litru sau Estonia unde găsiţi carburant cu 1,218 euro litrul de benzină şi 1,213 euro litrul de motorină.

Oricare ar fi destinaţia finală, nu alimentaţi din Grecia, pentru că acolo veţi găsi cele mai mari preţuri la carburant din Uniune: 1,67 de euro pentru litrul de benzină şi de 1,48 de euro pentru litrul de motorină.

Dacă, spre exemplu, ţara de destinaţie este Italia, veţi călători mai ieftin dacă cumpăraţi suficient carburant din România pentru a vă ajunge până în Austria. Aceasta în condiţiile în care, în Ungaria veţi scoate din buzunare 1,39 de euro pentru un litru de benzină şi 1,36 de euro pentru unul de motorină, adică cu 0,2 şi respectiv 0,3 euro mai mult decât în Austria. De altfel, Austria ar trebui să fie ţara de unde cumpăraţi şi pentru a vă întoarce din Italia, căci aici litrul se vinde cu 1,52 euro în cazul benzinei şi cu 1,41 în cazul motorinei.

Dacă mergeţi mai departe, spre Spania, este de evitat ca locaţie pentru alimentare Franţa, unde este mai scump decât în ţara de destinaţie: 1,5 euro faţă de 1,32 de euro litrul în cazul benzinei şi 1,33 de euro faţă de 1,27 euro în cazul motorinei. Pentru a face economii, tot din Spania ar fi bine să cumpăraţi şi dacă ajungeţi în Portugalia. Aici un litru de benzină costă 1,55 de euro iar unul de motorină 1,36 de euro.

1 comentariu

YAAKOV 27-06-2011 - 19:03

In Austria benzina este mai ieftina pe baza petrolului si rafinariilor noastre. Trebuie sa le multumim velor de la PSD pentru ca ne-au creat o baza de realimentare cu benzina in Austria.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult