Angajaţii Oltchim vor primi 40% din salariul pe august vineri | Ziua Veche
Acasa BusinessEconomic Liviu Pop: Angajaţii Oltchim vor primi 40% din salariul pe august vineri

Liviu Pop: Angajaţii Oltchim vor primi 40% din salariul pe august vineri

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a anunţat, joi, 4 octombrie, că angajaţii companiei Oltchim vor primi vineri avansul reprezentând 40% din salariul pe luna august.

Pop: Angajaţii Oltchim vor primi 40% din salariul pe august vineri, 5 august

Aflat la conferinţa Conpirom, Liviu Marian Pop a spus că „Mâine se vor acorda avansurile de 40% din salariile angajaţilor de la Oltchim pentru luna august, o lună în care nu s-a muncit decât până în 23, pentru că din 23 combinatul s-a oprit.”, precizând că „În ceea ce priveşte asigurarea capitalului de lucru şi a fluxului de producţie sunt două discuţii – o notificare a Comisiei Europene cu un capital de 10 milioane de euro pe care să-l acordăm de la nivelul guvernului odată cu primirea răspunsului în maximum 30 de zile”. Pop a adăugat că pentru restul de 60% din salariu nu s-a făcut o analiză, dar a apreciat că se va acorda până la finalul lunii, pentru că „trebuie repornit combinatul până la finalul lunii”

Ministrul delegat pentru dialog social a mai declarat că în ceea ce priveşte negocierea cu băncile şi cu clienţii Oltchim, este o chestiune care poate duce „pentru normalizarea combinatului undeva la 30-40 de milioane de euro”. Liviu Pop a afirmat şi că „Oamenii o să îşi ia salariu fără orele suplimentare pentru că unii mai aveau ore suplimentare în momentul în care funcţiona combinatul. În zona aceasta se face o analiză la nivelul conducerii combinatului.”, iar „sumele de avans sunt de fapt din încasările restante către Oltchim”.

Tot la conferinţa CONPIROM, ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a declarat că „În mod normal, pe o construcţie bugetară în 2013, sunt premisele unei creşteri a salariului minim pe economie. Acest lucru depinde de alţi indicatori macroeconomici pe care Ministerul Finanţelor Publice îi analizează în momentul de faţă.”. Liviu Pop a mai adăugat, potrivit Agerpres, că „Odată cu proiectarea bugetului pe 2013 va avea loc o discuţie în ceea ce priveşte salariul minim pe economie, cerinţă pe care nu numai sindicatele, dar şi patronatele o au”.

CNS „Cartel ALFA” a organizat joi, între orele 12.00 – 16.00, o acţiune de protest în Piaţa Victoriei, în faţa Palatului Guvernului. Principalele solicitări ale sindicaliştilor sunt modificarea de urgenţă a Legii dialogului social şi creşterea valorii salariului minim garantat în plată de la 1 ianuarie 2013 la cel puţin 850 lei

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult