Acasa BusinessEconomic Lucian Croitoru: Sistemul public nu permite salarii decente pentru că are prea mulţi angajaţi

Lucian Croitoru: Sistemul public nu permite salarii decente pentru că are prea mulţi angajaţi

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Salariile din sectorul public trebuie să fie decente, dar sistemul nu permite asta întrucât există un număr prea mare de angajaţi, consideră Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

 

“Este necesar să se plătească salarii decente în sectorul public. Pe pe altă parte sistemul nu permite, pentru că pur şi simplu există exces de ocupare. Au prea mulţi oameni de plătit cu salarii mari”, a spus Croitoru, citat de Mediafax, în pauza unui seminar organizat de Consiliul Concurenţei. El a reiterat că ajustarea numărului de angajaţi din sectorul bugetar s-a amânat foarte mult şi că, dacă s-ar fi realizat de la începutul anului trecut, nu se mai punea problema tăierii salariilor cu 25%. “Degeaba discutăm. Problema de fond rămâne ocuparea, iar nivelul salariilor tot va apărea ca problemă mai devreme sau mai târziu, atât timp cât excesul de ocupare se menţine”, a arătat Croitoru. El a ţinut să-şi argumenteze declaraţiile cu exemplul Poloniei: un stat care are cu circa 16 milioane de locuitori mai mult decât România şi un plus de doar 100.000 de angajaţi în sectorul public. “Polonia este un exemplu că se poate foarte bine cu un număr mai mic de bugetari. Şi Polonia absoarbe fonduri europene”, a conchis Croitoru.

 

 

0 comentariu

cercetas 02-11-2010 - 01:40

Dace ca zambet de monalisa are, mai
ceva ca semataru articolului, care
ne umple de detalii esentiale, ca
de exemplu varsta si numarul de la
pantofi si al ei si al tatalui.
MAI BINE ZICEA CE CUPE ARE!
DE!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS