Acasa BusinessEconomic Lucrările la gazoductul South Stream, oprite. Cine e de vină

Lucrările la gazoductul South Stream, oprite. Cine e de vină

scris de C.P.
3 afisari

Bulgaria a oprit lucrările la gazoductul South Stream. Noul ministru bulgar al Economiei și Energiei, Vasil Shtonov, a cerut luni grupului energetic național Bulgarian Energy Holding (BEH) să suspende toate operațiunile.

Lucrările la gazoductul South Stream, oprite.

Într-o scrisoare trimisă BEH, ministrul Vasil Shtonov cere companiei să suspende orice procedură de licitație precum și semnarea oricăror noi acorduri în legătură cu South Stream.

Decizia autorităților de la Sofia vine la aproximativ o lună după ce Comisia Europeană a cerut Guvernului bulgar să suspende lucrările la gazoductul South Stream, un proiect condus de grupul rus Gazprom, în așteptarea unei decizii referitoare la conformitatea proiectului cu legislația europeană. Executivul european susține că South Stream nu respectă decizia sa care interzice furnizorilor de gaze naturale să controleze și accesul la conductele care transportă gazele naturale, iar după anexarea Crimeei de către Rusia a pus procesul de aprobare în așteptare.

Gazoductul South Stream va pleca din Rusia spre Bulgaria, pe sub Marea Neagră. În Bulgaria se va ramifica în două — spre nord, prin Serbia, Croația, Ungaria, Slovenia, Austria, și spre sud, către Grecia și sudul Italiei. Secțiunea submarină dintre Rusia și Bulgaria va avea 900 km lungime. Construcția gazoductului a început în decembrie 2012, primele livrări spre Europa fiind programate pentru decembrie 2015. Acționarii proiectului sunt Gazprom cu 50%, Eni /Italia/ cu 20% și Wintershall Holding /Germania/ și EDF /Franța/ cu câte 15%. Gazprom a înființat deja companii mixte cu societăți din Austria, Bulgaria, Croația, Slovenia, Grecia, Ungaria și Serbia.

2 comentarii

BULA 19-08-2014 - 19:33

Producatorii sunt santajati si sicanati de bisnitari, care vor sa controleze retelele de ditributie. Ca profitul cel mare il iau aia care vand marfurile la beneficiari, adica speculantii. Fara retelele de distributie, producatorii sunt obligati sa vanda la cat ofera speculantii, adica pe nimic.

CONGO 20-08-2014 - 00:16

Ne kkm pe grupul rus Gazprom, pe țevile lor, si mai ales prin gazoduct, si fie ca acest kkt sa ajunga in Rusia unde sa se reuneasca cu kktul Putin!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult