Acasa BusinessEconomic Mafia italiana a spalat 2 miliarde de euro prin banci austriece

Mafia italiana a spalat 2 miliarde de euro prin banci austriece

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Bancile din Austria au ajutat intre 2005 si 2007 la spalarea a circa doua miliarde de euro, in contul mafiei italiene, afirma Parchetul din Roma – scrie duminica saptamanalul austriac Profil, citat de Agerpres. Potrivit documentelor intrate in posesia publicatiei, banii au fost spalati prin intermediul a 14 conturi deschise la Raiffeisen Zentralbank si Bank Austria – care apartine UniCredit Group – precum si la filiala austriaca a Anglo Irish Bank. Transferurile de fonduri au fost efectuate de furnizorii de acces internet italieni Fastweb si Telecom Italia Sparkle (TIS), precizeaza saptamanalul austriac.
In toamna lui 2007, Parchetul vienez, sesizat de o cerere a colegilor din Roma, a ordonat verificarea conturilor incriminate, dar presupusii fraudatori stiau deja, la acea vreme, ca fondurile lor nu mai erau la adapost, subliniaza publicatia austriaca. Fastweb si TIS au folosit aceste conturi pentru a transfera fondurile unor mari companii, dupa ce si-au luat partea lor, potrivit sursei citate.
Luna trecuta, Parchetul din Roma a cerut arestarea a 56 de persoane, intre care si a lui Silvio Scaglia, fondatorul Fastweb, pentru spalare de bani si frauda fiscala.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult